Social Icons

Pages

torstai 14. marraskuuta 2013

Kiertokirje tammikuu 1994 osa 1




Tervehdin teitä kaikkia mitä sydämellisimmin Pyhän Kirjan sanoin 1.Moos.25:11:

"Ja Aabrahamin kuoltua Jumala siunasi hänen poikaansa Iisakia."

Uuden Testamentin todistuksen mukaisesti me olemme Kristuksen kautta Aabrahamin lapsia, ja siten osallisia kaikkiin niihin lupauksiin, mitä Jumala antoi Aabrahamille jo 430 vuotta ennen lain antamista. "Ja te, veljet, olette lupauksen lapsia, niinkuin Iisak oli." (Gal.4:28). Jumala on uskollinen ja pitää Sanansa. Siksi mekin saamme tänä viimeisenä pelastushistorian hetkenä olla varmoja siitä, että Jumalan siunaukset eivät ole jääneet jonnekin menneisyyteen, poisnukkuneiden keskuuteen, vaan tänä päivänä meidän Taivaallinen Isämme vakuuttaa meille, tämän hetken Aabrahamin siemenenä: "Kuka on tämän tehnyt ja toimittanut? Hän, joka alusta asti kutsuu sukupolvet esiin: minä Herra, joka olen ensimmäinen ja viimeisten luona vielä sama" (Jes.41:4).
Haluan tuoda mitä sydämellisimmät terveiset vuodenvaihteen kokouksista. Tuskin koskaan on niin moni veli syliinsä sulkien tai sisar kättä pitkään puristaen painottaen sanonut: "Muista viedä mitä sydämellisimmät ja rakkaimmat terveiset kaikille veljille ja sisarille Suomessa! Me rukoilemme teidän puolestanne, että Herra erikoisella tavalla siunaisi teitä siellä kaukaisessa Pohjolassa!"
Monessa suhteessa nämä kokoukset olivat osoitus siitä, että Herramme on tekemässä jotakin uutta ja todellista meidän keskuudessamme. Milloinkaan aikaisemmin emme ole kokeneet sellaista rakkaudellisuuden ilmapiiriä kuin mikä nyt vallitsi kokousten aikana, niin salissa kuin väliajoillakin. Ja mikä tärkeintä, sananjulistus toi eteemme mitä vakavimmalla tavalla sen hetken myöhäisyyden, missä me nyt elämme.
Monet ovat varmaankin jo kaipauksella odottaneet kasetteja noista kokouksista ja ihmetelleet, miksi ne eivät tule. Selitys sille on hyvin yksinkertainen: Niin kuin lähes jokaisen vuodenvaihteen matkan jälkeen on ollut, niin nytkin heti kotiin saavuttuamme sairastuin ehkä pahimpaan influenssaan mitä koskaan olen kokenut. Olen ollut pakotettu olemaan vuoteessa lähes koko ajan, ja nytkin vielä 24. tammikuuta ääneni on siinä kunnossa, etten pysty edes puhelimessa kunnolla keskustelemaan, ja lääkärin määräyksestä minun tulisi välttää puhumista. Siksi rohkenin jälleen kerran istuutua kirjoittamaan, koska en pysty mitään puhumaan, mahdollisesti vielä useampaan päivään. Mutta kun ääneni on tullut kuntoon, teen parhaani sen hyväksi, että lyhyessä ajassa veljet ja sisaret saavat mahdollisimman monta kasettia.
Heti alkuun tahdon toivottaa kaikille mitä siunausrikkainta ja ennen kokemattoman ihanaa vuotta 1994 Herrassa. Kiitos jokaiselle, joka varoillaan ja rukouksillaan on tukenut tätä työtä, ja suokoon Kaikkivaltias Jumala, että tämä vuosi tuo täydellisen muutoksen meidän keskuuteemme, niin että kaikki sekaannus katoaa ja todellinen Seurakunta voi oikeassa tahdissa astua eteenpäin kohti Herran tulemusta.
Nämä vuodenvaihteen kokoukset toivat minulle ennennäkemättömän varmuuden niiden asioiden suhteen, mitkä Herra jo aikaisemmin niin voimakkaana oli laskenut sydämelleni. Seuratessamme tapahtumia niin maailmanlaajuisesti kuin Israelinkin suhteen, ei voi olla näkemättä sitä tosiasiaa, että me elämme todella viimeisissä hetkissä ennen Herran tulemusta. Siksi on aika ja oikea hetki tuoda julki joitakin asioita, jotka tietyssä määrin ovat tulleet esiin niin keskusteluissa kuin kirjoittamisenkin yhteydessä.
Kuten olen monesti maininnut, en yhtään nauti sen esiin tuomisesta, mitä sydämessäni olevan pakon johdosta olen joutunut niin kirjoittamaan kuin julistamaankin. Minulle on jokainen veli ja sisar tärkeä, enkä todellisuudessa halua olla ketään vastaan, saati sitten hyökätä ketään vastaan henkilönä. Mutta kuitenkin pätee tässäkin ajassa sama kuin Paavalinkin aikana: "Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sentähden, että minä puhun teille totuuden?" (Gal.4:16).
Meidän tulee ennen kaikkea ajan myöhäisyys silmiemme edessä käsittää se, mikä merkitys on vartijoilla Siionin muurilla. Jos missään ajassa, niin juuri nyt vihollinen pyrkii kaikin mahdollisin tavoin tunkeutumaan pyhien leiriin ja saamaan aikaan mahdollisimman paljon vahinkoa. Jos milloinkaan, niin juuri nyt on se aika, jota koskee vakava kehotus: "Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa." (Apt.20:28-30).
Me emme tarvitse edes mitään Hengen ilmestystä käsittääksemme tämän sanankohdan vakavuuden ja todellisuuden tässä ajassa; meidän tarvitsee vain katsella ympärillemme ja nähdä mitä käytännössä tapahtuu. Paavali tuossa ajassa oli Jumalan valittu ase tuon hetken seurakuntaa varten. Niin kuin tapahtui Paavalin poismenon jälkeen, niin on tapahtunut tässäkin ajassa. Julmat sudet ovat todellakin tunkeutuneet lauman keskuuteen ja aikaansaaneet hirvittävää tuhoa. Miten tämä tuho on tapahtunut, mitä on tehty? Miten nämä tuhoavat voimat ovat sellaisella tavalla päässeet lauman, seurakunnan keskuuteen? Miten tuho on niin lähes täydellinen? Mikä on suonut sisäänpääsyn kaikille näille turmiollisille asioille?
Vastauksen saadaksemme meidän tulee vain lukea Kirjoituksia avoimin silmin ja avoimin sydämin. Miten vihollinen on päässyt seurakunnan keskelle, jumalanpalveluksiin niin kuin palvontaankin? "...teidän keskuuteenne tulee julmia susia... teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa!" Me koskettelemme tässä mitä kohtalokkainta ja vakavinta asiaa! Kaikkien näiden väärien asioiden sisään tuleminen on ollut mahdollista sen johdosta, että ne ikään kuin ovat jo olleet valmiiksi sisällä niiden keskuudessa, jotka eivät todellisuudessa milloinkaan ole kuuluneet aitoon seurakuntaan, vaan jotka ovat tulleet mukaan kuin sekakansa Israelin lähdettyä Egyptistä!
Käsittäkäämme, että suurinta tuhoa Israelin kansan keskuudessa eivät milloinkaan aiheuttaneet ulkopuoliset kansat ja ihmiset, vaan kaikkein tuhoisimmat vaikutukset tulivat kansan omasta keskuudesta, "omien veljien" joukosta. Nämä vaikutukset olivat niin kohtalokkaita, että vielä Uuden Testamentin loppupuolella varoitetaan meitä samoista asioista: "Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!" (Juuda 11).
4.Moos.16 mukaisesti Koorah joukkonsa etunenässä esitti saman syytöksen, joka kautta aikojen on esitetty jokaiselle todelliselle jumalanpalvelijalle: "Jo riittää! Koko seurakunta, he kaikki, ovat pyhät, ja Herra on heidän keskellänsä. Miksi te siis korotatte itsenne Herran seurakunnan yli?" Myöskään tämä sanankohta ei tarvitse mitään varsinaista hengellistä ilmestystä käsittääksemme, että juuri sama tapahtuu tänä päivänä sellaisessa laajuudessa kuin ei milloinkaan aikaisemmin pelastushistorian aikana.
Koorah oli mielestänsä hurskas ja ymmärtäväisempi kuin kukaan muu koko kansan keskellä. Hän sai taaksensa joukon miehiä, jotka yhtyivät hänen ajatuksiinsa ja nousivat kapinaan Moosesta vastaan, niin kuin luulivat. Tuskin käsittävät tänä päivänä ihmiset sen paremmin kuin nuokaan, että he eivät kapinoi ihmistä vastaan, vaan Jumalaa itseänsä vastaan, joka itse oli valinnut välikappaleensa.
Miksi tuo Kooran saarna tuntuu niin tutulta ja elävältä, kuin se olisi pidetty juuri tänään; meidän keskuudessamme? Kooran tarkoitus oli yksinkertaisesti syrjäyttää Mooses ja Aaron. "Miksi te siis korotatte itsenne Herran seurakunnan yli?" Kuinka vanha onkaan tämä syytös, joka kohdistuu Jumalan itsensä virkaansa asettamiin miehiin! Mitä tarkoittavat nuo Kooran sanat? "Kuka sinä oikein luulet olevasi? Riittää jo! Etkö tajua, että jokainen seurakunnan jäsen on jo siinä tilassa, että pystyy päättämään asioistansa ja tietää vähintään yhtä paljon kuin sinä? Me olemme yhtä lailla osa kansaa kuin sinäkin, miksi korotat itsesi joksikin enemmäksi kuin me? Koko seurakunta on pyhiä ihmisiä, hengellisiä ihmisiä, Jumalan yhteydessä eläviä. Jumala puhuu heille siinä kuin sinullekin, mihin he tarvitsisivat sinua? Herra on meidän keskellämme, me emme tarvitse ketään johtajaa, me olemme kaikki samanarvoisia. Me emme tarvitse mitään palvelustehtäviä, seurakunta kykenee kulkemaan eteenpäin itseksensä!"
Eikö juuri näin ole tapahtunut tässä ajassa? Kuinka moni onkaan uskonut, että seurakunta voi kulkea eteenpäin ilman palvelustehtäviä, vaikka Jumala selvästi tuo Sanassansa julki sen, että Hän itse on asettanut seurakuntaan palvelustehtävät! (Ef.4:11-; 1.Kor.12:28). Kaikkein käsittämättömintä kaikessa tässä on kuitenkin se, ettei kukaan näistä "Koorista" todellisuudessa noudata sitä, mitä itse julistaa. Eivätkö juuri nämä henkilöt, jotka tahtovat kumota tämän jumalallisen järjestyksen seurakunnassa, itse ole asettuneet kaiken yläpuolelle "todellisena hengellisenä johtajana", korottaen itsensä niin korkealle, että ei voi olla ajattelematta sitä, mitä Jumalan Sana sanoo 2.Kor.2:4: "...tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken..."
Paavali siis varoittaa ikään kuin testamenttinansa meitä hänen jälkeensä tulevia sukupolvia: "...teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa." Mitä nämä miehet siis ovat tekevä? He ovat puhuva väärää puhetta, vetääksensä opetuslapset sinne, minne tuo väärä puhe heidät vie!
Minulla on sellainen käsitys ja vakaumus, että me emme ole todella käsittäneet, kuinka vakavasta asiasta on puhe. Me emme todellakaan ole käsittäneet, että on kysymys kuolemanvakavasta asiasta, sillä olemmehan tekemisissä Herran seurakunnan kanssa, jonka hän omalla verellään on itselleen ansainnut. Aivan niin kuin käärme Saatanan välikappaleena jo Eedenin puutarhassa halusi horjuttaa jumalan lapsen uskoa puhuttuun Jumalan Sanaan, aivan samoin tässä ajassa vihollinen tekee kaikkensa viedäkseen uskovaisen johonkin sellaiseen, missä tämä jää hänen häikäilemättömän valtansa alle. Käärmeen puhe oli kuolemaksi sitä kuunnelleelle, aivan samoin väärä puhe tässä ajassa tuo hengellistä kuolemaa kaikkialle.

Markku Vuori
Jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text