Social Icons

Pages

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kaiken loppu on lähellä!



”…vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.” (Hebr.10).

”Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä ’rakkaus peittää syntien paljouden’. Olkaa vieraanvaraisia toinen toistanne kohtaan, nurkumatta. Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja…” (1.Piet.4).

Nyt on meidän sukupolvessamme aika kiinnittää huomio hetken myöhäisyyteen, niin kuin ovat tehneet kaikki edelliset sukupolvet, tai oikeammin jotkin valitut heidän keskuudessaan. Pietari omana aikanaan joutui kirjoittamaan Pyhän Hengen johdatuksessa tämän tekstin kaikkia sukupolvia varten.

 Jumalan Sana pysyy iankaikkisesti, ja se on kirjoitettu hengellistä jatkumoa ajatellen. Nyt on meidän aikamme lainata tätä Kirjoitusta, sillä juuri meille se on mitä suurimmasta merkityksestä. Niin Sana kuin kaikki näkemämme ja kokemammekin viittaa siihen, että olemme viimeinen sukupolvi ennen Herramme Jeesuksen Kristuksen paluuta!

Eikö juuri keskinäinen yhteys erikoisella tavalla tule korostetuksi tässä lainauksessamme? Kuinka moni onkaan jollakin tavoin kadottanut maltillisuutensa ja hengellisen raittiutensa ajautuessaan linjoille, jotka eivät ole sopusoinnussa Sanan kokonaistodistuksen kanssa! Eikö tässä olekin selitys sille venemäärälle, josta olen joutunut kirjoittamaan, melkoisen pahoilla mielin? Kun juuri nyt tulisi keskittyä ajattelemaan seurakunnallista yhteyttä ja veljien ja sisarten, lähimmäistemme parasta, askartelevat ihmisten mielet omissa menoissaan ja kiireissään. Käsitetään entistä selvemmin, että jotakin erikoista on tapahtunut, tapahtumassa ja tuleva tapahtumaan, mutta ratkaisua sisäisiin ja ulkonaisiin ongelmiin etsitään aivan väärästä suunnasta ja vääristä asioista.

”Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras…”

Maltti on nyt valttia, enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin! Ei ole mitään syytä avata mieltänsä ja silmiänsä sille kaaokselle ja mielikuvien vyörylle, joka tunkeutuu meitä kohti kaikkialla. Liian äkilliset kuvien ja näkymien vaihtumiset on aivan ammattipiireissä todettu vahingollisiksi ihmisen psyykelle. Jo monitorin tai television kuvan välkkyminen on aina vaikuttanut ihmiseen väsyttävällä ja rasittavalla tavalla. Me olemme monessa suhteessa joutuneet kuin välkkyvävaloiseen karuselliin, jonka pyörimisvauhti kasvaa aivan huomaamattomasti, ja korvamme alkavat turtua huumaavasta musiikista! Siksi on juuri tänään paikallaan yrittää saada huutomme kuuluviin kaiken melun lävitse:

”Olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan!”

Siten mielemme rauhoittuu ja voimme käsittää kuinka tärkeitä kaikki veljemme ja sisaremme ovat meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text