Social Icons

Pages

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Pysykäämme Herrassa!

”Tämän minä sanon teidän omaksi hyödyksenne, en pannakseni kytkyttä kaulaanne, vaan sitä varten, että eläisitte säädyllisesti ja häiriytymättä pysyisitte Herrassa.” (1.Kor.7).

Tämän sanoi Paavali miehen ja naisen välisiin suhteisiin liittyen. Se soveltuu oikeastaan kaikkeen hengelliseen ja maalliseen elämään, tuoden julki oikeanlaisen johtohenkilön asenteen opetettaviinsa. Mikä olisi tässä ajassa tärkeämpää ja ajankohtaisempaa kuin häiriytymättä Herrassa pysyminen?

”Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia? Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan Minulla on teihin se luottamus Herrassa, että te ette missään kohden tule ajattelemaan toisin; mutta teidän häiritsijänne saa kantaa tuomionsa, olkoon kuka hyvänsä.” (Gal.5).

Tässä keksintöjen ja kehityksen ajassa on tarjolla aivan käsittämätön määrä erilaisia hapatuksia mitä erilaisimmissa kääreissä ja pakkauksissa. Juuri nyt meidän on oltava todella varovaisia ja selvästi erottauduttava näitä hapatuksia kaupittelevista tai lahjoittavista häiritsijöistä. Ihmisen itsekorostus ei ole vielä milloinkaan ollut näin merkittävä, kun tavalla tai toisella pettyneet hengelliset piirit pyrkivät laimentamaan pahaa oloaan mitä erilaisimmilla hengellisillä oivalluksilla, jotka tavallaan saavat alkunsa Raamatusta, mutta eivät kuitenkaan perustu Sanan kokonaistodistukseen. Ihmiset alkavat vähitellen huomata iloitsevansa seinälle maalatusta tulesta, etsien jonkinlaista, vilpillistäkin keinoa raapaistakseen tulen uhrinsa alle. Eliaa ei aikanaan petetty, eikä tämä oman tulen tarjoaminen jää tässäkään ajassa salaisuudeksi valveutuneelta jumalanlapselta!

”Tämän minä sanon teidän omaksi hyödyksenne, en pannakseni kytkyttä kaulaanne, vaan sitä varten, että eläisitte säädyllisesti ja häiriytymättä pysyisitte Herrassa.”

Kaikki omavaltainen ja väärä tuli on vain vahingoksi jokaiselle sen kanssa tekemisiin joutuvalle. Me tarvitsemme todellakin Hengen erottamisen lahjan enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Jokin kohtaamamme hengellinen tilanne saattaa lämmittää suuren juhannuskokon tavoin, mutta epämääräinen tunne mäkertää sisimmässä vallitsevasta ilosta huolimatta.

Paavali antaa selviä ohjeita nimenomaan viimeisiä aikoja varten, meidän parastamme ajatellen. Tässä ajassa sielulliset henkivallat saavat laajatkin piirit nykyaikaistamaan Sanaan tallennettuja varoituksia kaipauksessaan tulen kokemisesta. Herramme ei anna meille niin kuin maailma antaa. Siinä missä Herramme kieltäytyi kumartumasta tämän maailman Ruhtinaan edessä, uskovat nyt laajat piirit tulleen hetken korjata tilannetta kumartumalla väärien odotusten edessä. Ei ole väliä sillä, kumarretaanko itse Vääryyden edessä, vaiko sen vaikutusten edessä!

”Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä…” (Ilm.13).

Nykyinen ihmiskunta on aivan samanlainen kuin ihmisyhteisö on aina ollut. Se on valmis uskomaan näkemiinsä erikoisiin asioihin, merkittäviin ihmeisiin. Tuli on aina kiehtonut ihmistä, mutta mitä merkitystä on vääryyden ihmeillä ja tulilla? Aivan kuin Elia aikanaan oli suuren ratkaisun paikalla, aidon tulen langetessa Taivaasta, samoin meidänkin hengellinen todellisuutemme on kiinni aidosta tulesta, joka vakuuttaa meidät aidosta Jumalan vaikutuksesta.

”Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään. Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!” (Luuk.12)

Aitoa Jumalan asioihin puuttumista kannattaa siis odottaa kärsivällisesti!

”Tämän minä sanon teidän omaksi hyödyksenne, en pannakseni kytkyttä kaulaanne, vaan sitä varten, että eläisitte säädyllisesti ja häiriytymättä pysyisitte Herrassa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text