Social Icons

Pages

torstai 19. tammikuuta 2017

Ajatelkaa hyvältä kuuluvaa!



”Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; mitä myös olette oppineet ja saaneet ja minulta kuulleet ja minussa nähneet, sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” (Fil.4).

Ei taida olla kauankaan siitä kun viimeksi lainasimme tätä sanankohtaa. Ei ole ollenkaan samantekevää millaisten ajatusten parissa kulutamme aikaamme! Omat ajatuksemme hyvin usein täyttävät mielemme sellaisella tavalla, etteivät jumalalliset asiat todellakaan mahdu mukaan. Ja mihin omat ajatuksemme ja näkemyksemme johtavat meidät? Kuinka usein onkaan Jumalan Henki yrittänyt vakuuttaa meidät omasta tehtävästään kasvattajanamme ja huolenpitäjänämme! Mutta Hänen vaikutusmahdollisuutensa on kiinteästi sidottu tahtoomme antaa tilaa Sanan lukemiselle ja kuulemiselle, koska Hänkin on täysin riippuvainen siitä! Hän ei lue Sanaa meidän puolestamme, vaan muistuttaa meitä kaikesta siitä, mikä on tullut Jumalan suusta! Hän käyttää meissä olevaa Sanaa tekemällä sen eläväksi todellisuudeksi!

Miksi olemme tässä ajassa niin rauhattomia ja levottomia? Mielemme täyttävät aivan väärät asiat, tämän maailman tapahtumat, ikään kuin ne ratkaisisivat kaiken! Näin ei kuitenkaan ole!:

”Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

Jos koska, niin juuri nyt tarvitsemme tietoisuuden Herran lähellä olemisesta ja siitä, että Hän yhä vielä kuulee rukouksemme! Me puramme murheitamme läheisillemme ja kohtaamillemme ihmisille, mutta emme varmaankaan oikealla tavalla jätä asioitamme Herran käsiin! Herra tuntee meidät ja tietää kaiken meistä, paremmin kuin me itse. Olkaamme rehellisiä senkin suhteen, että emme osaa oikealla tavalla olla kiitollisia, saati sitten osoittaa sitä. Jostakin on aloitettava, ja aluksi voimme tunnustaa Herralle tilamme, jossa todellakin kaipaamme jotakin todellista muutosta omaamme ja läheistemme elämään.

”Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.”

Meistä itsestämme ei irtoa lempeyttä, mutta kun kerran Herra on lähellä, alkaa meissä tapahtua jotakin uutta ja ihmisiäkin koskettavaa! Olemme sitä mitä syömme, ja elämämme on hyvin suuressa määrin sitä, mitä ajattelemme, mikä valtaa mielemme!

Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

Me emme pysty muuttamaan tätä maailmaa, mutta Herra voi meidän välityksellämme luoda keitaita matkamme varrelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text