Social Icons

Pages

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi!


”Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (2.Tim.3).

Kunpa voisimme tänä uutena vuotena käsittää oikean asemamme Jumalan Valtakunnassa, jonka Herramme Jeesus Kristus on uhrikuolemallaan meille ansainnut! Me emme ole enää mitään epämääräistä, vaan:

”Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.” (Ef.2).

”…mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä, joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo. Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä…” (Kol.1).

Emme ole koskaan väittäneet, ettemme tarvitsisi joissakin elämän vaiheissa opetusta, jota ilman kukaan ei tule siksi mitä on. Mutta millainen hengellinen vamma meillä oikein onkaan, kun tämä hengellinen materiaali näyttää jäävän vain tietoisuuteemme, ikään kuin jonkinlaisiin nimettyihin koreihin, mutta se ei sulaudu omaksemme siten kuin Herramme on tarkoittanut ja halunnut?

”Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Sana voi siis suuressakin määrin olla ulottuvissamme, jopa itsessämmekin, mutta se täytyy ehdottomasti ottaa vastaan, omaksua osaksi omaa itseään! Millainen aarre haltuumme onkaan uskottu, kun vain tarpeeksi pysähdymme ajattelemaan sitä!

Tämä on uudenvuoden toivomukseni ja toivotuksen kaikille!

”Sentähden, kun kuulin siitä uskosta, joka teillä on Herrassa Jeesuksessa, ja teidän rakkaudestanne kaikkia pyhiä kohtaan, en minäkään lakkaa kiittämästä teidän tähtenne, kun muistelen teitä rukouksissani, anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme - sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.” (Ef.1).

------------------------------------------------------------------------
Kiitos esirukouksistanne! Olin todella ankaran flunssan kourissa kaksi vuorokautta vuoden lopussa, eli todella huono olo oli vain tämän aikaa! Näin on ollut useamminkin elämässäni, kiitos Herralle!
Elämä on aika kummallista. Naapurin iäkäs mies romutti autoni pihan parkkipaikalla ja se meni lunastukseen. Lunastushinnalla ei saa vastaavankuntoista autoa, joten pyydän rukoilemaan viisautta: ostanko toisen auton, vai sähköpolkupyörän, jolla suoriutuisin ainakin kesäisin lyhyemmistä matkoista, pysytellen lähinnä kevyen liikenteen väylillä, poissa maanteiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text