Social Icons

Pages

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Tuomio alkaa Jumalan huoneesta!



”Tämän kaiken kuulivat fariseukset, jotka olivat rahanahneita, ja he ivasivat häntä. Ja hän sanoi heille: ’Te juuri olette ne, jotka teette itsenne vanhurskaiksi ihmisten edessä, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus’.” (Luuk.16).

Miksi Jumala käyttää ajoittain niin inhimillisen mielen mukaan karkeata ja jyrkkää kieltä? Mielestämme Hän ei ole lainkaan niin diplomaattinen ja sovitteleva, kuin mitä me Hänen sijassaan olisimme. Miksi ylipäätään päästämme mieleemme tällaisia ajatuksia, sillä onhan Hän Jumala, joka näkee kaiken jatkuvuudessa, iankaikkisuuden näkökulmasta? Me ihmisinä olemme omaksuneet tietynlaisten ilmavaltojen kuiskuttelun perusteella käsityksiä ja käytäntöjä, joiden kanssa meillä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä. Milloinkahan oikein käsitämme, kuinka vaarallista on inhimillisenä olentona tunkeutua jumalallisille alueille, uskoen omaavansa itsessään oikeuksia, joiden kanssa meillä ei ole mitään tekemistä? Sen näki jo Pietari sanoessaan:

”Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne. Älköön näet kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin;  mutta jos hän kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta…” (1.Piet.4).

Millainen määrä tuskaa ja ahdistusta onkaan tullut ns. seurakunnan ylle sen johdosta, että jatkuvasti on kadotettu todellinen kutsumus ja sekaannuttu asioihin, joihin ei olisi tullut koskea edes pitkällä kepillä! Pankaamme jälleen kerran merkille millaisten asioiden yhteydessä mainitaan ”hänelle kuulumattomat”!

”Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. ’Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha’.” (1.Kor.5).

Me olemme monessa suhteessa olleet kuin tämän maailman huippupoliitikot, jotka kaikin tavoin pyrkivät pimittämään todelliset tapahtumat ja tarkoitukset kiinnittämällä huomion jonnekin muualle, toisarvoisiin asioihin! Älkäämme milloinkaan unohtako, että ulkonaiset ovat ulkonaisia, mutta on Eräs, joka näkee kaiken inhimillisen sumuverhon taakse!

”Mutta Herra sanoi Samuelille: ’Älä katso hänen näköänsä äläkä kookasta vartaloansa, sillä minä olen hänet hyljännyt. Sillä ei ole, niinkuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen’.” (1.Sam.16).

Kuinka helposti toimimmekaan väärin ja lausumme vääriä tuomioita, kun näemme vain ulkonaiset seikat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text