Social Icons

Pages

perjantai 9. elokuuta 2019

Jumalan rauhaa! 2

”Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; mitä myös olette oppineet ja saaneet ja minulta kuulleet ja minussa nähneet, sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” (Fil.4.).

Jos milloin, niin juuri nyt, tarvitsemme aivan kukkuraisen määrän Jumalan rauhaa! Mutta miten saavuttaa sellainen tila, että voimme aivan käytännössä saavuttaa kaikkein tärkeimmät asiat elämässämme? Siihen antaa aivan selvän vastauksen edellä oleva lainauksemme, joka kertoo meille mihin mielemme ja ajatuksemme tulee olla kiinnittyneinä, riippumatta ulkoisista olosuhteista. Ulkoiset tekijät sisältyvät juuri nyt kategoriaan: ”Jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin!”

Jumalamme ei ole missään määrin muuttunut, vaan on sama ainaisesti. Hän on yhä vielä se, joka määrää tahdin ja suunnan pienimpiä yksityiskohtia myöten! Mutta kaiken tämän saavuttamiseksi, siihen osallisena olemiseksi, täytyy meidän tehdä oma osuutemme, mikä ei tarkoita rasittavaa ponnistelua, vaan oikeaa mielenlaatua ja asennetta jumalallista suunnitelmaa kohtaan. Siihen antaa mitä selvimmän vastauksen ja neuvon sanankohta jumalallisen Viisauden Äänellä:

”Anna sydämesi, poikani, minulle, ja olkoot minun tieni sinun silmissäsi mieluiset.” (Snl.23).

Olemmeko koskaan tulleet todella ajatelleeksi, missä määrin Jumalallinen Tahto on tarkoitettu toteutettavaksi olemuksessamme, koko sydämemme välityksellä? Lainatkaamme jälleen kerran sanankohtaa, joka loistaa omalla tavallaan aivan omaa kirkkauttaan:

”Niin hän sanoi hänelle: ’Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?’ Hän vastasi ja sanoi: ’Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.’ Hän sanoi hänelle: ’Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää.’” (Luuk.10).

Mikä olisi kaikkein paras keino tämän saavuttamiseksi, Elämän saavuttamiseksi? Kaikkein parasta ja viisainta on antaa koko sydämemme Herramme Jeesuksen Kristuksen hallintaan!

Vastatkaamme siis oikein, niin saamme elää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text