Social Icons

Pages

perjantai 13. tammikuuta 2017

Ihmisten kesken korkeata!
”Tämän kaiken kuulivat fariseukset, jotka olivat rahanahneita, ja he ivasivat häntä. Ja hän sanoi heille: ’Te juuri olette ne, jotka teette itsenne vanhurskaiksi ihmisten edessä, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus’.” (Luuk.16).

Rahanahneus ei välttämättä näy selvästi päällepäin, vaan se kätkeytyy mitä erilaisimpiin ”hengellisiin lammastenvilloihin”, jotka näyttävät istuvan erittäin hyvin lukuisien tummanpuhuvien karvoitusten päälle! Me katselemme vain selvimmin erottuvia seikkoja, paneutumatta sen kummemmin liikkeelle paneviin voimiin. Miksi näillä epäilyttävillä voimilla on useimmiten niin pitkät valkeat turkit ja viitat? Tarkoitus on peittää ne voimat, jotka todellisuudessa liikuttavat rahanahneuden tekijöitä! Meidän on tarkoitus nähdä vain kirkas sädekehä ja hymyilevät kasvot, sekä loistavan valkea asu. Mutta katse ei saa suuntautua liian alas, sillä astellessa viitan alta vilkahtelevat mustat sudentassut!

Herramme ajan oppineet henkilöt eivät oikeastaan olleet mitään huijareita, eivät ainakaan fariseukset. Heillä oli hyvin tarkka omatunto, joka ei sallinut tietoista vilppiä.

”Tämän kaiken kuulivat fariseukset, jotka olivat rahanahneita, ja he ivasivat häntä.”

Kuinka läheinen kosketus fariseuksilla olikaan Herramme kanssa, mutta heidän uskonnollinen mielensä ei ollut lainkaan suuntautunut jumalallisille teille, Jumalan suunnitelmien mukaan! Heillä oli kaikesta kohtaamastansa oma käsitys, mikä sai heidät pilkkaamaan juuri Häntä, jota väittivät palvelevansa. He olivat aivan eri maailmasta, vaikkakin saman otsikon alla! He vetosivat aivan erikoisella tavalla Moosekseen, jonka välityksellä he olivat saaneet lain, jota he eivät kuitenkaan oikealla tavalla ymmärtäneet kaikesta viisaudestansa huolimatta, tai nimenomaan sen johdosta. Laista tuli heille aivan erikoisen itsekorostuksen väline, vastoin Jumalan selvää tarkoitusta! Ei ihme, että Herramme sellaisella tavalla korosti sapatinkin merkitystä, ihminen ei ollut sitä varten, vaan se ihmistä varten!

”Ja hän sanoi heille: ’Te juuri olette ne, jotka teette itsenne vanhurskaiksi ihmisten edessä, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus’.”

Ei ole siis ollenkaan samantekevää mitä me itse ajattelemme itsestämme! Väärä itsekorostus saa aikaan kokonaisen, täydellisyyttä hipovan valheen maailman, joka korostaa aivan vääriä asioita. Mitä Herramme kiusausten keskellä kieltäytyi kumartamasta, sen kautta aikojen hengelliset oppineet ovat tehneet korkeaksi ja tavoittelun arvoiseksi! Kuinka meidän tulisikaan pelätä ja karttaa kaikkea sellaista, mikä Jumalan silmissä on kauhistus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text