Social Icons

Pages

torstai 29. joulukuuta 2016

Pysy oppimassasi!”Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.” (2.Tim.3).

Mitä tarkoittaa pysyminen jossakin, pitäminen kiinni jostakin?

Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.” (1.Joh.2).

Kuinka voisimme olla varmoja ja pitää kiinni jostakin aivan ulkopuolellamme olevasta? Voisiko voitelumme olla riippuvainen jostakin tuntemastamme henkilöstä, joka jonkinlaisella säätelyllä määrittelee hengellistä elämäämme? Toistamalla jonkun merkittävän jumalanpalvelijan nimeä ja vetoamalla hänen palvelustehtäväänsä emme totisestikaan saavuta sitä asemaa, johon meidät on kutsuttu - meilläkin on tehtävä! Kenessä Sana toistamiseen kehottaa meitä pysymään? Pyhän Hengen voitelu korostaa yli kaiken Herran Jeesuksen Kristuksen merkitystä ja kirkastaa yksinomaan hänen Nimeänsä ja Olemustansa!

Kuinka tärkeä onkaan sanamuoto:

”…mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä, joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo. Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä…” (Kol.1).

Kristus teissä, kirkkauden toivo!

Kuinka henkilökohtaiseksi tämä tekeekään kaiken! Ei Kristus suuressa julistajassa, vaan jokaisessa meissä, Sinussa, minussa!

”Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi.' Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.” (Joh.15).

Me elämme täällä maan päällä Kristuksen puolesta, koska Hän toimii meissä asuvan ja lihaksi tulleen Sanansa kautta. Hänen Sanansa on meidänkin Sanamme, saman voiman ja vaikutuksen kanssa!

Pyydän jälleen kerran esirukousta. Naapuri peruutti pihalla autoani päin siinä määrin että se voi joutua lunastettavaksi. Aamulla vakuutusyhtiön virkailijan soittaessa sain tuskin puhutuksi kurkkukipuni johdosta. Rukoilkaamme että saan kunnon korvauksen autosta ja etten tule kovin sairaaksi! Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text