Social Icons

Pages

lauantai 28. tammikuuta 2017

Jumalan kaikki täyteys!



”…sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään. Mutta että maailma ymmärtäisi minun rakastavan Isää ja tekevän, niinkuin Isä on minua käskenyt: nouskaa, lähtekäämme täältä.” (Joh.14).

Missä me olemme hengellisesti juuri nyt, tässä hetkessä? Sillä on aivan ratkaiseva merkitys koko elämäämme ajatellen! Mieleeni on koko aamun pyrkinyt asia, jota olen kuin sormella tökkinyt menemään pois ajatuksistani. Mainitako se vai ei? En pidä siitä ollenkaan, mutta jos se kerran on totta, eikö se tule kertoa asioiden mahdolliseksi korjaantumiseksi?

Me puhumme kaiken kaikkiaan aika paljon, mutta on alue, josta ei tulisi olla mitään puhuttavaa:

”…sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään…”

Voiko siis käydä keskusteluja asioista, joilla ei ole mitään tekemistä Herramme kanssa, joilla ei ole mitään sijaa Hänessä, eikä siten meissäkään? Niin, en pidä ollenkaan mieleeni tulleesta ajatuksesta, jonka mukaan puhumme todella paljon pahaan liittyvistä asioista, mutta kuinka todella, todella harvoin saankaan keskustella ihmisten kanssa aidoista, hengellisistä syvyyksistä!

”…niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä.” (Ef.3).

Miksi me näytämme olevan täynnä kaikkea sellaista viisautta ja tietoa, joka ei todella tuo elämäämme aitoa Kristuksen tuoksua ja Iankaikkisen Elämän läheisyyttä? Miksi kuljemme kuin ontuen ja vailla sitä Voimaa, joka selvästi on luvattu jokaista päiväämme varten? Taas joudumme palaamaan takaisin ajatustemme väärään suuntautumiseen, joka täyttää mielemme kylläkin ”hengellisillä”, mutta kuitenkin toisarvoisilla asioilla!

Itse aikanaan suorastaan inhosin matematiikan tunteja ja tämä asia palasi mieleeni erään haastattelun johdosta. Nyt ymmärrän matematiikan merkityksen maallisella alueella, mutta kuinka tärkeää onkaan jumalallinen matematiikka ja geometria, jotta todella käsittäisimme kutsumuksemme ja olemisemme todellisen arvon:

”…voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä…”

Meitä ei kutsuta täyttämään päämme ja olemuksemme inhimillisellä viisaudella, joka voi olla kuorrutettu ”jumalisuudella”, vaan meille on varattuna opintopaikka Taivaallisessa Yliopistossa, jossa kaikki opintoaineet tähtäävät vain yhteen ainoaan päämäärään:

”…oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä.”

”Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä; vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy se paha. Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa.” (1.Joh.5).

Tämän me nyt tiedämme jumalallisella varmuudella, ja tästä tahtoisin käydä keskusteluja kaikkien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text