Social Icons

Pages

perjantai 20. tammikuuta 2017

Sitä ajatelkaa ja sitä tehkää!



”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa… …sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne.” (Fil.4).

Emme varmaankaan ole koskaan todella tulleet ajatelleeksi ajatustemme merkitystä koko elämällemme! Ajatusmaailmamme on ratkaisevassa merkityksessä aivan yksittäisissäkin hetkissä ja tilanteissa ja niiden aikaansaamissa seuraamuksissa. Siksi Sana seikkaperäisesti varoittaa meitä äkkipikaisuudesta ja harkitsemattomista sanoista ja teoista! Näiden taustalla on lähestulkoon aina vääränlainen asenne, joka taas on seurausta mielemme vallanneista vääristä ajatusmaailmoista. Kuinkahan paljon sisäisestä ahdistuksestamme ja vaikeuksistamme tässä viimeisessä ajassa johtuukaan ajatusmaailmastamme, jonka on vallannut aivan liiallinen kiinnostus maailman tapahtumiin? Olemmeko sellaisessa määrin unohtaneet Sanan todistuksen kaikesta tulevasta?

”Kuulkaa sana, jonka Herra on puhunut teitä vastaan, te Israelin heimo. Näin sanoo Herra: ’Älkää totutelko itseänne pakanain menoon älkääkä kauhistuko taivaan merkkejä, sillä pakanat niitä kauhistuvat. Sillä kansat noudattavat turhia jumalia…’” (Jer.10).

Mitä tarkoittaa pakanain menoon totutteleminen? Jos liialti ajattelemme ja pohdiskelemme kaikkia tämän maailman median välittämiä mielikuvitusmaailmoja, ajaudumme huomaamattamme väärien henkivaltojen alueelle! Olemme kaikessa niin pitkällä, että tiedotusvälineissä puhutaan jopa vääristä uutisista ja niiden välittäjistä! Jospa todella käsittäisimme, missä määrin taloudelliset seikat vaikuttavat ainakin internetissä ja sensaatiolehdissä uutisten tuottamiseen! Mitä merkittävämpiä uutisia, sitä suuremmat rahavirrat mediatalon kassaan!

”…älkääkä kauhistuko taivaan merkkejä, sillä pakanat niitä kauhistuvat.”

Vanha sanonta puhuu taivaan merkkien näyttämisestä! Meitä pyritään säikyttämään ja aivan kuin paukkupanoksin ahdistamaan johonkin tiettyyn suuntaan, mutta ei siihen Ainoaan ja Oikeaan! Käsitämmekö vihdoinkin miksi Herramme niin usein sanoi: ”Älkää peljätkö!”

”Voi paljojen kansojen pauhua - ne pauhaavat, niinkuin meri pauhaa, ja kansakuntien kohinaa - ne kohisevat, niinkuin valtavat vedet kohisevat! Kansakunnat kohisevat, niinkuin suuret vedet kohisevat, mutta hän nuhtelee niitä, ja ne pakenevat kauas; ne karkoitetaan niinkuin akanat tuulessa vuorilla, niinkuin lentävät lehdet rajuilmassa.” (Jes.17).

”Katso, kansakunnat ovat kuin pisara vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen vaa'assa.” (Jes.40).

Mitä siis meidän tulee ajatella, mitä tehdä? Mitä pelkäisimme, kun Taivaan kansalaisina ahkeroimme sen parissa, mikä on oikein?

”…sitä ajatelkaa… …sitä tehkää…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text