Social Icons

Pages

lauantai 14. tammikuuta 2017

Ihmisten kesken korkeata! Jatkoa”Tämän kaiken kuulivat fariseukset, jotka olivat rahanahneita, ja he ivasivat häntä. Ja hän sanoi heille: ’Te juuri olette ne, jotka teette itsenne vanhurskaiksi ihmisten edessä, mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus’.” (Luuk.16).

Kuinka kaukana ovatkaan Jumalan ajatukset ja näkemykset ihmisen mielipiteistä, joiden innoittajana on kiemurteleva ja sihisevä ”ystävä”, joka todellisuudessa ei ole mikään ystävä, vaan ihmisen pahin vihamies! Hän on kaiken valheen lähtökohta, mutta tämä valhe on niin petollinen sen johdosta, että se on kääritty valtavaan määrään totuutta ja ”hengellistä viisautta”, tunnetta ja mielihyvää!

Joidenkin arvioiden mukaan maailmassa on miljardi kristittyä, ja kaikesta negatiivisesta hengellisestä kehityksestä huolimatta meidät saavuttavat aina vain uudet viestit ”kristillisyyden valtavasta voittokulusta”! Kaikki on suurempaa ja valtavampaa kuin milloinkaan aikaisemmin, ja avoin hengellinen silmä havaitsee selvän palaamisen Kainin ajan näyttävään ja ”hedelmälliseen” alttaripalvelukseen, joka ei edelleenkään ole sitä, mitä Jumala Häntä lähestyvältä ihmiseltä odottaa!

”’…mutta Jumala tuntee teidän sydämenne; sillä mikä ihmisten kesken on korkeata, se on Jumalan edessä kauhistus’.”

Mikä tämän erotuksen sitten todellisuudessa tekee, niin että avoin hengellinen silmä ja korvakin sen erottavat?

”Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.” (Joh.4).

Meillä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta paeta Jumalan Sanan totuutta ja Hänen selvää ratkaisuaan kätkeytyä yksinkertaisuuteen omien neuvopäätöstensä perusteella. Seimi on vaihtunut Betlehemin mahtavaan kirkkoon ja metalliseen tähteen, mutta kaikki tämä ei tee tyhjäksi Jumalan valitsemaa äärimmäisen nöyryyden ja yksinkertaisuuden tietä!

”Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Onhan kirjoitettu: ’Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi.’ Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset. Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.  Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi, että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra.” (1.Kor.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text