Social Icons

Pages

perjantai 27. tammikuuta 2017

Näkyvä Rakkaus



”Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt. Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.” (1.Joh.4).

Jumalallinen maailmanjärjestys voidaan tuoda julki näillä muutamalla sanalla Ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä. Se poikkeaa täydellisesti inhimillisestä maailmanjärjestyksestä, jota omassa itsessään on mahdoton toteuttaa ilman suurta ja laajaa inhimillistä kärsimystä. Ihminen on omassa viisaudessaan luonut järjestelmän, joka kaikesta järkiperäisyydestään ja ”rakkaudestaan” huolimatta on kuuluttanut kautta ihmiskunnan historian enemmän tai vähemmän näkymättömällä ja kuuluvalla tavalla: ”Olenko minä veljeni vartija?”

Millainen tilanne vallitsee Paavalin mukaan tässä maailmassa?

”Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia… heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.” (2.Tim.3).

Kaikesta tästä on tullut suoranainen maailmanjärjestys! Vain todella harva rikastuu ja saa mieleisensä tyydytyksen ilman jonkinlaista toisen ihmisen hyväksi käyttämistä. Näin ei ole ainoastaan maailmallisella alueella, vaan jos näitä asioita toteuttavilla on jumalisuuden ulkokuori, kattaa tämä tilanne koko tunnetun uskonnollisenkin maailman!

”Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä; vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy se paha. Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa.” (1.Joh.5).

Mitä tästä voimme päätellä jumalallisella varmuudella? Koko maailma on pahan vallassa järjestelmineen ja politiikkoineen! Tämä pahan valta perustuu toisen ihmisen hyväksi käyttämiseen ja suoranaiseen rakkaudettomuuteen, joka on puettu jumalisuuden ulkokuoreen ja näennäiseen rakkauteen. Sen ulkopuolelle jää ainoastaan kaikki se, mistä paha on poistettu jumalallisen pelastustyön kautta!

”Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa.”

Jos ja kun me olemme siinä mihin Jumala itse on meidät asettanut, siinä Totisessa, Hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa, pätee meihinkin:

”…sillä maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään. Mutta että maailma ymmärtäisi minun rakastavan Isää ja tekevän, niinkuin Isä on minua käskenyt: nouskaa, lähtekäämme täältä.” (Joh.14).

Nouskaamme siis ja lähtekäämme liikkeelle Hänen kanssaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text