Social Icons

Pages

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tutkiaksenne mikä on Jumalan tahto!



”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room.12).

Todellinen Jumalan Seurakunta on aina ollut tämän maailman silmätikkuna, erityisen huomion kohteena. Ilman sitä koko maallinenkin elämä näyttäisi aivan toisenlaiselta! Surullisinta kaikessa on vain se, että tämän maapallon hengelliseen maaperään on kylvetty aivan vehnänsiemenen näköinen luste, joka päällisin puolin ei oikeastaan mitenkään eroa aidosta siemenestä. Niinpä jopa taivaallinen taho on jostakin meille käsittämättömästä syystä nähnyt tilanteen niin vakavana, että molempien annetaan rauhassa kasvaa tiettyyn hetkeen asti!

"Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika. Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta…” (Matt.13).

Miksi emme ole aikaisemmin ottaneet vakavasti näitä meidän Herramme omia sanoja? Miksi olemme sellaisella tavalla puuttuneet meille kuulumattomiin asioihin pyrkimällä olemaan tuomareita ja erottelijoita asioissa, jotka kuuluvat yksinomaan Jumalan enkeleille? Olemme siten, itse sitä käsittämättä, joutuneet kosketuksiin meille kestämättömien voimien ja valtojen kanssa!

Tämänpäiväisessä tekstissämme on todella vakava varoitus ja suoranainen elämänohje meitä varten:

”…vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.”

Tämä ei viittaa joihinkin menneisiin aikoihin uskovaisuutemme taipaleella, vaan se on mitä ajankohtaisinta juuri meille, tässä hetkessä! Kaiken kohtaamamme keskellä on ajankohtainen mielenmuutos mainittuun suuntaan aivan elinehto meille, jotka nyt pyrimme kaikesta voimastamme välttämään puuttumista meille kuulumattomiin asioihin:

”…tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.”

Ei vain tutkiaksenne, vaan myös toteuttaaksenne!

Ei siis missään suhteessa vähäpätöinen asia! Kun siis toimimme näin, on rauhan Jumala oleva kanssamme! Tätä ajattelemme, ja sen me myöskin teemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text