Social Icons

Pages

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Syvyys syvyydelle huutaa! Osa 1”…niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä.” (Ef.3).

Aito, hengellinen Elämä ei ole mustavalkoinen eikä myöskään yksitasoinen. Millainen lause onkaan tutkittavanamme! Se omalla tavallaan sisältää koko pelastushistorian perussisällön, tarkoituksen, päämäärän. Voisimme varmaankin puhua siitä loppuelämämme ajan ammentamatta sitä tyhjiin!

On helppoa puhua mitä erilaisimmista asioista, rakkaudestakin niin suurella kuin pienellä kirjaimella, mutta lainauksemme perusteella pelkkä puhe ei kanna oikeastaan minnekään! Kuka tahansa kädellinen voi tarttua Raamattuun ja avata sen, lukea siitä maallisilla silmillään tai kuulla korvillaan jonkun puhuvan siitä. Raamattu on maailman levinnein kirja ja se on ainakin melkein jokaisessa kristillisessä kodissa. Se sisältää Itse Jumalan ilmoittaman pelastustien Hänen oman Henkensä sanelemana, mutta siitä huolimatta sen vaikutus ei ole odotetun kaltainen.

Ei siis riitä pelkkä lukeminen tai kuuleminen, kuten käy ilmi Filippuksen ja hoviherran kohtaamisesta:

”Niin Henki sanoi Filippukselle: ’Käy luo ja pysyttele lähellä noita vaunuja.’ Niin Filippus juoksi luo ja kuuli hänen lukevan profeetta Esaiasta ja sanoi: ’Ymmärrätkö myös, mitä luet?’ Niin hän sanoi: ’Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?’ Ja hän pyysi Filippusta nousemaan ja istumaan viereensä.” (Apt.8).

Ihminen omassa itsessään on täysin voimaton ja avuton Raamatun sisältämän sanoman suhteen, ja on aivan paikallaan huudahtaa maailmanlaajuisestikin: ”Ymmärrätkö myös, mitä luet?” Mitenkähän on saamamme vastauksen suhteen; onko se sama kuin minkä veljemme Filippus aikanaan sai kuulla? En voi mitään sille, että epäilen aika usein saavamme kuulla aivan toisenlaisen vastauksen, koska elämme kristillisessä maailmassa ja useimmat pitävät itsestään selvänä että ymmärtävät mitä lukevat, kristittyinä!

Jumalan Henki on yhä vielä liikkeellä etsimässä kaipaavia sieluja vastataksensa näiden odotuksiin. Mutta Hän ehdottomasti vaatii rehellisyyttä! Hän tunsi hoviherran sisäisen maailman, koska Itse oli sinne asettanut kaipauksen ja siksi käytti Filippusta Sanoman eteenpäin viemiseen:

”Niin Henki sanoi Filippukselle: ’Käy luo ja pysyttele lähellä noita vaunuja.’”

Oi, kuinka kaipaankaan vastaavanlaisen tapahtumista meidänkin aikanamme! Onko kuitenkin aivan liian harvassa ”Filippuksia" tai sieluja, joilta voidaan kuulla oikea vastaus?: ”Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?” Kuinka tärkeätä onkaan toivottaa tervetulleeksi istumaan vaunuihin Pyhän Hengen lähettämä ihminen!

”Ja hoviherra kysyi Filippukselta sanoen: ’Minä pyydän sinua: sano, kenestä profeetta puhuu näin, itsestäänkö vai jostakin toisesta?’ Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.”

Filippus avasi suunsa ja Pyhä Henki hoviherran sydämen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text