Social Icons

Pages

tiistai 17. tammikuuta 2017

Mikä on perustehtävämme? Osa 2



”Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne. Älköön näet kukaan teistä kärsikö murhaajana tai varkaana tai pahantekijänä tahi sentähden, että sekaantuu hänelle kuulumattomiin;  mutta jos hän kärsii kristittynä, älköön hävetkö, vaan ylistäköön sen nimensä tähden Jumalaa. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta…” (1.Piet.4).

”Ateenan miehet, minä näen kaikesta, että te suuresti kunnioitatte jumalia. Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: 'Tuntemattomalle jumalalle.' Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan.” (Apt.17).

Mikä on meidän ensisijainen tehtävämme? Voimme kohdata monenlaisia tilanteita ja tapahtumia, jotka saavat sisimpämme kuohumaan ja kiivastumaankin, mutta kuinka usein onkaan maltti valttia! On asioita, jotka valtaavat mielemme ja saavat meidät sisäisen kuohunnan ja kiihtymyksen valtaan, mutta kaikki sisimmässämme tapahtuva ei tarkoita sitä, että se tulisi kuuluttaa katoilta, vaikka Herramme jotkin asiat on sellaisiksi tarkoittanutkin!

”Sillä ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi. Minkä minä sanon teille pimeässä, se puhukaa päivän valossa. Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne, se julistakaa katoilta.” (Matt.10).

Huomatkaamme vihdoinkin, mikä on ero siinä mitä Herramme meille puhuu ja kuiskaa, ja siinä, mikä aiheuttaa mielenkuohuntaamme omien näkemystemme perusteella! On siis asioita, joita voimme sisimmässämme pohdiskella ja liikutella, mutta joita ei ole tarkoitettu julki kuulutettaviksi! Me olemme elämämme aikana lukemattomia kertoja sulkeneet itse oman tiemme ja omat mahdollisuutemme vääränlaisessa innossa, puuttumalla asioihin jotka eivät todellisuudessa meille kuulu!

Puhumalla vääristä asioista toimimme vastoin kaikkea jumalallista järjestystä, palvellen juuri sitä tahoa, jonka kanssa meillä ei pitäisi olla mitään tekemistä!

”Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset. Nämä ihmisen saastuttavat; mutta pesemättömin käsin syöminen ei saastuta ihmistä.” (Matt.15).

Puhumalla siis saastutamme omaa elämäämme, mutta mikä pahinta, myöskin ilmapiirin ympärillämme! Onko siis ollenkaan paikallaan puhua niin paljon kaikesta vääräksi kokemastamme, tämän maailman tilasta ja sen tekemisistä?

Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset, ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle ’suloiseksi tuoksuksi.’ Mutta haureutta ja minkäänlaista saastaisuutta tai ahneutta älköön edes mainittako teidän keskuudessanne - niinkuin pyhien sopii - älköön myös rivoutta tai tyhmää lorua tai ilvehtimistä, jotka ovat sopimattomia, vaan paremmin kiitosta.” (Ef.5).

Paavali oli sisäisestä kiihtymyksestänsä huolimatta ”suloinen tuoksu” Ateenan pakanallisten ihmisten keskuudessa! Eikö siis meillä ole sama tarkoitus ja sama tehtävä tässä viimeisessä ajassa ennen Herran tulemusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text