Social Icons

Pages

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Tänä päivänä! 1



”Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."(Matt.6).

Taitaisimme järkyttyä todella suuresti, jos jonakin hetkenä selvästi tiedostaisimme kuinka vähän todellisuudessa elämme tätä päivää ja tässä päivässä! Kehomme on sidottu aikaan ja kulloiseenkin hetkeen, eikä ongelma ole siitä johtuva. Vaikeutemme perustuu mieleemme, ajatuksiimme, joiden hallinnassa meillä on melkoisia puutteita. Me olemme tietyssä paikassa, tietyssä yhteydessä, mutta emme kuitenkaan ole todellisuudessa paikalla, läsnä. Jos emme ole kehollisesti sairaita, kehomme on eräänlaisessa levossa, istuessamme tai maatessamme. Siitä huolimatta törmäämme jatkuvasti tilanteisiin, jotka saavat lihaksemme kiristymään ja jännittymään, usein ilman mitään ulkonaisia tekijöitä.

Mikä saa meidän olemuksemme toimimaan täysin vastoin kaikkea jumalallistakin tietämystämme ja kokemustamme? Jokin kummallinen tekijä saa meidät karkaamaan olettamastamme levosta ja sijaintipaikasta jonnekin, minne emme ollenkaan tarkoittaneet joutuvamme! Kysymys ei voi olla sielustamme, joka karkailisi sinne tänne, koska maallinen elämämme on totaalisesti sidoksissa kolminaisuuteemme kehona, sieluna ja henkenä. Meissä on kuitenkin yksi ominaisuus, jota emme selvästikään hallitse tahtomallamme ja tarkoittamallamme tavalla:

Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli, joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.” (Fil.2).

Minne kaikkialle erilaisissa tilanteissa mielemme ehtiikään karkailemaan eräänlaisena, selvänä pakokeinona todellisuudesta ja nykyhetkestä! Inhimillinen olemuksemme hallitsee ja vallitsee meitä enemmän kuin mitä pidämme kohtuullisena ja sopivana. Me pakenemme todellisuutta ponnahtaen mielemme voimasta kaikenlaisiin odotuksiin ja maailmoihin, joiden toteutuminen on hyvin kyseenalaista, eikä ollenkaan meille tarkoitettua. Miksi sellaisella tavalla kiusaamme itseämme koko elämämme ajan? Oikeanlaiset odotukset ja kaipaukset eivät toki ole tuomittavia, vaan tervehenkinen unelmointikin on usein kuin kauas eteenpäin heitetty ankkuri, tavoitteiden saavuttamiseksi. Mutta näihin tukeutuminen on todella vaarallista ja hankalaa, jos se saa meidät unohtamaan ”tämän päivän” ja tämän hetken!

Haaveilu ja inhimilliset odotukset voivat aina silloin tällöin pulpahtaa mieleemme, mutta eivät saa ottaa sitä hallintaansa! Aivan viime kirjoituksissamme olemme lainanneet sanankohtia, jotka kehottavat meitä tyytymään siihen mitä meillä on, jopa alhaisiin oloihin! Tällä alueella ei tahtia määrää tämän maailman esimerkki, vaan Hengen olotila. Tänään on tämä päivä, jonka kokeminen ja eläminen on elämämme elinehto, ainoa todellinen tie meille tarkoitettuun menestykseen:

”Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme. Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä. Oi Herra, auta, oi Herra, anna menestys! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen; me siunaamme teitä Herran huoneesta. Herra on Jumala, ja hän antoi valon meille loistaa.” (Ps.118).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text