Social Icons

Pages

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Jeesus Kristus on sama! Osa 2



”Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: ’En minä sinua hylkää enkä sinua jätä’; niin että me turvallisin mielin sanomme: ’Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?’ Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa. Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…” (Hebr.13).

Tietyt piirit antavat meidän ymmärtää, että juuri tässä ajassa pätevät vain sille tarkoitetut sanankohdat, eli voimme julistaa ainoastaan heidän määrittelemiänsä asioita. Useimmiten se tarkoittaa, ettei meillä itsellämme ole mitään sanottavaa, vaan meidän tulee sanasta sanaan toistaa vain sitä, mitä joku armoitettu julistaja menneisyydessä on julistanut (tai julistaa vieläkin)! Siten on melkoisella tarkkuudella rajattu itse kunkin suunsa aukaisijan oikeutukset ”Sanan selittämiseen”! Tavallaan tämä on ymmärrettävää niitä puhujia ajatellen, jotka jo puheensa aluksi toteavat olevansa epävarmoja puhumansa asian todellisuudesta. Mutta mitä meidän tulee omalla kohdallamme ajatella kaikesta tällaisesta lainauksemme johdosta?:

”Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa. Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…”

Voimme selvääkin selvemmin nähdä kirjoitetusta Sanasta, miten kaikki todelliset jumalanpalvelijat Uudessa Liitossa perustivat esittämänsä, (paremminkin Pyhän Hengen esittämät) asiat jo edesmenneisiin profeettoihin ja heidän puheisiinsa. He saattoivat sanasta sanaan lainata Jumalan aikanaan puhumaa, mutta Pyhän Hengen vaikutuksesta toivat esiin oman aikansa Valon kyseisiä asioita koskien, omin, Pyhän Hengen antamin sanoin. Eli kukaan Kirjoitusten henkilöistä ei vain sanasta sanaan siteerannut jonkun aikaisemman sananpalvelijan puhetta, vaan jo puhutun Sanan rohkaisemana ja innoittamana yhdisti aikansa tapahtumat ja kehityksen jo puhuttuun! Kuinka minua aina ovatkaan rohkaisseet Herramme omat sanat:

”Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi.' Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne.” (Joh.15).

Meille on uskottu neljä Evankeliumia, jotka kertovat täysin samoista asioista, mutta kuitenkin Pyhän Hengen eri henkilöiden kautta tallentamina. Eri kirjeillä on eri tallentajat, mutta siitä huolimatta ne ovat täydellisessä sopusoinnussa keskenään, puhuen samoista asioista, mutta erilaisista näkökulmista, lopputuloksena:

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Koko Jumalan Sana perustuu Sanan, Herran Jeesuksen Kristuksen lihaan tulemiseen:

”Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Sillä Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valkeus pimeydestä’, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa. Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.” (2.Kor.4).

”Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.” (2.Piet.1).

Siksi vakava kehotus meille juuri nyt!:

”Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text