Social Icons

Pages

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ei Hän ole kuolleitten Jumala!”'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien. Suuresti te eksytte.” (Mark.12).

Missä asiassa voisi ihminen enemmän eksyä kuin uskottelemalla itselleen, ettei tässä ajassa enää ole olemassa sitä Jumalaa, jota vielä sota-aikana aivan erikoisella tavalla rukoiltiin ja etsittiin Hänen apuansa? Miksi niin harva on todella halukas lukemaan Vanhaa Testamenttia? Koska sen sivuilta voidaan toistamiseen lukea siitä, kuinka ihmiset hädässään kääntyivät Jumalan puoleen, mutta avun saatuaan unohtivat hyvinkin pian saamansa avun!

Jos luemme ainoastaan Uutta Testamenttia, on helppo unohtaa ihmisen todellinen, inhimillinen luonne ja olemus. On helppoa vedota Herraan Jeesukseen Kristukseen, jonka välityksellä Jumalamme osoitti ajatuksensa ja rakkautensa ihmistä kohtaan. Mutta näin osoitettu rakkaus ja huolenpito eivät ole muuttaneet Jumalamme olemusta ja sitä, että Hän yhä vielä on samalla Tuomion Jumala. Hän katsoo hyvin pahaksi sen, jos ihminen kaiken Hänen osoittamansa rakkauden jälkeen kääntää selkänsä Hänelle, ja jopa väittää ettei Häntä ole olemassakaan!

Ihmisen todellinen luonne ja olemus eivät voi muuttaa mitään Jumalassa ja Hänen Olemuksessaan! Murheellisinta ihmiskunnan historiassa on se, kuinka suuressa määrin inhimillinen, uskonnollinen viisaus on koonnut kaikenlaista väärän kuvan antavaa aineistoa jumalallisen suunnitelman peitteeksi. Kuvaavinta tälle on kai se, kuinka Pyhässä Maassa jokaisen hengellisen tapahtumapaikan päälle on rakennettu jonkinlainen rakennelma, niin ettei alkuperäistä tapahtumapaikkaa voi ollenkaan nähdä. Millaisen kuvan siis paikalla vieraileva pyhiinvaeltaja saa Jumalasta, jonka vaikutuksesta niin monenlaista tapahtui jumalallisen suunnitelman toteuttamiseksi? Samaa voimme kysyä kaikkialla länsimaissa, omassa maassammekin!

Olkoon sitten kysymys mistä tahansa Jumalan alulle panemasta herätyksestä tai etsikonpäivästä, on se hautautunut inhimillisten, suoranaisiin kultteihin perustuvien ajatussuuntien alle! Tarvitaan melkoinen vaiva alkuperäisen esiin kaivamiseksi. Siksi Jumalamme on jatkuvasti joutunut tekemään uutta ja aloittamaan kuin alusta, koska Hän ei todellakaan ole kuolleitten kirkkokuntien ja niiden jäsenten Jumala, vaan elävien Jumala!

Jumala on paljastanut tahtonsa ja suunnitelmansa sellaisella selvyydellä ja varmuudella, ettei mikään inhimillinen tekijä voi niitä horjuttaa tai tehdä tyhjäksi, mutta ihminen voi kylläkin tehdä jumalallisen suunnitelman tyhjäksi omalla kohdallaan:

”Mutta hän sanoi heille: ’Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.' Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä.’ Ja hän sanoi heille: ’Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne… …Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet.

Ja paljon muuta samankaltaista te teette’.” (Matt.7).

Kuinka voisimme Elävän, Elävien Jumalan kanssa tekemisissä ollessamme syyllistyä edellä kerrotun kaltaiseen, historian todistaessa kaiken jumalallisen vaikutuksen hengellisten silmiemme edessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text