Social Icons

Pages

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan!



”Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun.” (Matt.11).

Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys. Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.” (Joh.10).

Me elämme selvästikin ajassa, jossa ihmisen onnellisuutta ja menestystä mitataan rahalla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Eikö tämä kaikki ole juuri sitä, mistä Paavalikin kirjoittaa Timoteukselle:

”Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita…” (2.Tim.3).

Ihminen ei uskovaisena mielellään myönnä itserakkauttansa, vaan kätkee sen ”Jumalan siunauksiin”, jotka selvästikin ovat aikaansaaneet hänen hyvänolonsa! Kuinka moni vetoaakaan Herramme omiin sanoihin, jotka lupaavat elämän ja yltäkylläisyyden!

Kuinka kummallinen onkaan ajattelumme! Miten se voikin sellaisella tavalla ohittaa sanan ”elämä” ja jäädä lepäämään käsitteessä ”yltäkylläisyys”! Jos olisi kysymys jonkun ihmisen ajatuksista ja sanoista, olisi asia aivan toinen. Mutta nyt onkin kysymys Meidän Herramme lupauksesta ja jumalallisesta ajatuksesta, joka niin usein on todella kaukana meidän perusteluistamme. Me näemme ilman Pyhän Hengen apua aivan vääriä ”onnellisuuksia” ja vääriä yhteyksiä itse Sanankin sisällä!

Millaisia tuskia ja kamppailuja olenkaan joutunut todistamaan rakkaiden veljien ja sisarten keskuudessa heidän taloudellisten tavoitteidensa pettäessä! Herramme on luvannut pitää meistä huolta, mutta jokaisella meistä on määräosamme, jonka ikävä kyllä pääsemme näkemään usein aivan liian myöhään! Joillekin suodaan rikkauttakin, mitä ei tule kadehtia, mutta suurin osa meistä joutuu kokemaan arjen karuutta. Itse harjoitin liiketoimintaa pakon sanelemana siinä määrin, että tiedän liiketaitojeni riittävän vain miinuslukujen saavuttamiseen!

Herramme tarkoittama elämä ja yltäkylläisyys tarkoittavat siis selvästikin jotakin muuta kuin taloudellisten toiveittemme ja päämääriemme saavuttamista! Tästä elävimpänä todisteena useampiviikkoinen Afrikan matkani useammassa maassa! Nämä ihmiset olivat selvästikin kaikessa maallisessa köyhyydessään henkisesti ja hengellisesti rikkaampia ja onnellisempia kuin me Länsimaissa runsaine omaisuuksinemme. Me olemme heihin verrattuina miljonäärejä jokainen, mutta niin tyytymättömiä ja omasta mielestämme onnettomia!

”Ja hän sanoi heille: ’Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi.’” (Luuk.12).

”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.” (Matt.6).

Sydämemme ei siis ole vain rinnassamme! Taas huomaamme Herramme tarkoittavan jotakin aivan muuta kuin mitä ensi näkemällä ajattelemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text