Social Icons

Pages

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Jeesus Kristus on sama! Osa 3



”Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: ’En minä sinua hylkää enkä sinua jätä’; niin että me turvallisin mielin sanomme: ’Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?’ Muistakaa johtajianne, jotka ovat puhuneet teille Jumalan sanaa; katsokaa, kuinka heidän vaelluksensa on päättynyt, ja seuratkaa heidän uskoansa. Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…” (Hebr.13).

Tekstimme tallentaja selvästi viittaa edesmenneisiin jumalanpalvelijoihin, joiden elämän ja puheiden/kirjoitusten tulee olla meille esimerkkinä. Mutta kuinka suuri ero onkaan jäljittelyllä/kopioinnilla ja esimerkkinä pitämisellä! Meitä ei selvästikään käsketä matkimaan heitä ja heidän toimintaansa, vaan näkemään Pyhän Hengen toiminta ja vaikutus heidän elämässään! Juuri tästä puhuu Frank Mangs niin elävällä tavalla kirjoituksessamme: ”Syyllinen, syyllinen!”, jonka julkaisimme uudelleen pari päivää sitten.

Me voimme ja meidän tuleekin ottaa oppia esimerkiksi kelpaavista lähimmäisistämme, mutta Jumalamme ei todellakaan ole lopettanut luomisihmettänsä, vaan jokainen meistä on ainutlaatuinen, ainutkertainen. Kertomuksessa luomisesta sanotaan useaan kertaan sanat, jotka ovat selvä ilmestys meillekin tässä ajassa:

”Lajinsa/lajiensa mukaan!”

Jumalamme kaikkivaltius voi tulla julki vain moninaisuuden ja äärettömyyden välityksellä. Meillä jokaisella on lajimme mukaan, samankaltaisuudesta huolimatta, jokaisella omat geenimme, oma dna:mme, omat sormenjälkemme! Me jätämme oman jälkemme maalliseen ja hengelliseen elämään, kukin omana persoonanamme, emme täsmälleen samanlaisina leimasimina, jotka eivät mitenkään poikkea toisistaan. Jumalallamme on aivan omat ajatuksensa ja näkemyksensä, meistä ihmisistä poiketen, joten Hänellä on valta tehdä samasta materiaalista mitä tahtoo:

”Niinpä niin, oi ihminen, mutta mikä sinä olet riitelemään Jumalaa vastaan? Ei kaiketi tehty sano tekijälleen: ’Miksi minusta tällaisen teit?’ Vai eikö savenvalajalla ole valta tehdä samasta savensa seoksesta toinen astia jaloa, toinen halpaa käyttöä varten?” (Room.9).

Jokaisessa aidossa, Jumalan valmistamassa astiassa tai jäljen tähän elämään jättävässä välikappaleessa ovat Hänen sormenjälkensä, joita ei yksikään ihminen voi jäljitellä tai kopioida. Siksi meidän on oltava osa Hänen suunnitelmaansa ja Olemustansa! Nyt alamme todella käsittää, mitä todella merkitsevät sanat:

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Hän on ja pysyy samana, jo Vanhan Testamentinkin ajalta. Ihminen on aina muuttunut ja muuttanut mieltänsä ja tapojansa, ja kosketellessaan vääriä asioita, syövyttäviä pahuuksia, kadottanut jopa sormenjälkensäkin!

Meidän tulee todella käsittää, mitkä sanankohdat puhuvat juuri elämästämme ajasta, mutta samanaikaisesti pysyy iankaikkisesti totena:

”Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'” (Matt.4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text