Social Icons

Pages

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Älä loukkaannu Häneen!



”Menkää ja kertokaa Johannekselle, mitä kuulette ja näette: sokeat saavat näkönsä, ja rammat kävelevät, pitaliset puhdistuvat, ja kuurot kuulevat, ja kuolleet herätetään, ja köyhille julistetaan evankeliumia. Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun.” (Matt.11).

Miksi Johannes Kastaja lähetti opetuslapsensa Herramme luokse? Olen useaan kertaan kuullut selitykseksi sen, että epämieluisat olosuhteet saivat Johanneksessa aikaan epäilyksiä ja ehkä jonkinasteista loukkaantumistakin. Hänkö, jonka tehtävänä oli esitellä Messias Israelin kansalle, hänkö, joka oli syntynyt tätä tehtävää varten, joutuisi epäuskon valtaan? Henkilökohtaisesti rohkenen ajatella jotakin aivan muuta! Uskon hänen lähettäneen opetuslapsensa, jotta nämä saisivat henkilökohtaisen ja persoonallisen kohtaamisen Herran kanssa ja näkisivät Sanan täyttymyksen. Hän, Johannes, oli omalla tavallaan Sanan täyttymys, mutta vain välikappaleena, osatekijänä! Nyt oli lopullisesti toteutuva, mitä hän ikuisiksi ajoiksi mieleen painuvalla tavalla aivan hiljattain oli itse sanonut:

”Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi. Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.” (Joh.3).

Johannes Kastaja varmaankin vaistosi oman elämänsä tämän maan päällä olevan pian ohitse ja hän halusi opetuslapsensa Herran seuraan, Sanan täyttymyksen hoivaan! Hänen aikansa oli pian ohitse, mutta Jumalan Henki, Elian esikuvan mukaisesti, oli aloittanut jotakin aivan uutta, päivittäin koettavaa!

Ei Johannes joutunut epäilysten valtaan, vaan elämänsä loppuun asti piti kättänsä ojennettuna kohti kaiken täyttymystä:

”Seuraavana päivänä Johannes taas seisoi siellä ja kaksi hänen opetuslapsistansa. Ja kiinnittäen katseensa Jeesukseen, joka siellä käveli, hän sanoi: ’Katso, Jumalan Karitsa!’ Ja ne kaksi opetuslasta kuulivat hänen näin puhuvan ja seurasivat Jeesusta.” (Joh.1).

Oletko tietoinen siitä, että yhtenä tekijänä hengellisen lähteen ja puhtaan Sanan virran sekoittamiseksi on yhä vielä olemassa ulkomailla ryhmä ihmisiä, joka seuraa Johannes Kastajaa? He kastattavat itsensä kerran vuodessa ja pitäytyvät kiinni ikivanhoihin, Johannes Kastajaan liittyviin perinteisiin – yhä vielä tänä päivänä!

Kuinka elävä kuva meillä onkaan Johannes Kastajassa Elian hengessä toimivasta välikappaleesta, sanansaattajasta, joka ei millään tavoin korosta itseään, vaan Herraa Jeesusta Kristusta!

”Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun.”

Mitä suurempi välimatka ihmisillä on Herraan ja Hänen toimintaansa, sitä suurempi on mahdollisuus epäselvyyksiin ja suoranaisiin loukkaantumisiin! Mitä enemmän on itsensä välikappaleiksi korottaneita henkilöitä, sitä enemmän löytyy kompastuksen aiheita ja väärinkäsityksiä!

”Niin Johannes kutsui luoksensa opetuslapsistaan kaksi ja lähetti heidät Herran tykö kysymään: ’Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?’ Miehet saapuivat hänen tykönsä ja sanoivat: ’Johannes Kastaja on lähettänyt meidät sinun tykösi ja kysyy: 'Oletko sinä se tuleva, vai pitääkö meidän toista odottaman?'” (Luuk.7).

Kaikkien väärinkäsitysten välttämiseksi meidän kai tulee tänäänkin antaa kyseleville sama ohje: ”Nähkää mitä Herra on tehnyt ja tekee keskellämme ja menkää Hänen luoksensa kysymyksinenne, niin saatte varmasti oikean vastauksen! Siten ei synny tarvetta loukkaantua Häneen!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text