Social Icons

Pages

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Olemme oman onnemme seppiä!


”Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.” (Matt.7).

Tämä ei ole mikään vieras asia meille kenellekään, päinvastoin olemme lainanneet sitä elämämme aikana lukemattomia kertoja. Jos tämä ei ole toiminut tai ei toimi kohdallamme, voi syyttävä sormi osoittaa vain itseemme! Kummassakohan on enemmän puutetta, tekemisessämme vai tekemättä jättämisessämme? Jotta ymmärtäisimme asiayhteyden paremmin, tulisi lukea koko luku. Aivan edellä sanotaan:

”Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää, taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen? Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!

Olemme edellisillä kerroilla puhuneet jo kahteen kertaan vertailemisesta. Mihin ja keneen meidän tulisi verrata omaa itseämme ja asenteitamme? Selvästikään ei ainakaan omaan itseemme:

”Sillä me emme rohkene lukeutua emmekä verrata itseämme eräisiin, jotka itseänsä suosittelevat; mutta he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä.” (2.Kor.10).

Koko Kirjoitusten todistus perustuu siihen, kuinka langenneelle ihmiselle ainoastaan Jumala Itse ja Hänen Elämänsä voi olla todellisena esikuvana ja esimerkkinä. Jo Paavali toteaa inhimillistä mieltä raapivalla tavalla:

”Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää.” (Room.7).

Kuin pisteeksi iin päälle Jaakob todistaa:

”Älkää eksykö, rakkaat veljeni. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.”  (Jaak.1).

Kirjoitusten täyttyminen elämässämme on siis aivan inhimilliselle mielelle käsittämättömällä tavalla kiinni omista asenteistamme ja tekemisistämme! Armosta kiinni ja armoa on toki kaikki, mutta pohjimmaltaan me itse päätämme kuka ja mikä pitää kädessään elämämme ohjainsauvaa!

”Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” (2.Kor.5).

Taitaa olla niin, että vain uusi luomus voi oikealla tavalla toteuttaa päivän tekstimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text