Social Icons

Pages

torstai 29. maaliskuuta 2018

Täyteen miehuuteen Kristuksessa!


Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä. Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä. Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät. Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.” (1.Joh.2).

Me emme tämän elämän aikana tule täydellisiksi hengellisellä alueella, mutta ottaen huomioon ajan myöhäisyyden, emme voi olla lähestymättä sitä tilaa, jota meiltä Korkeuksissa asetettu päämäärä edellyttää. Hengellinen Elämä tarkoittaa jotakin aivan muuta kuin maallinen elämämme, joka tietyssä vaiheessa, vanhetessamme, merkitsee tietynlaista alasajoa, monenlaista heikentymistä ja lisääntyvää vajavaisuutta. Jotkin tiedepiirit pyrkivät pysäyttämään vanhentumisen ja jopa poistamaan kuolemakäsitteen, mutta varhaisemmissa tutkimuksissa ovat Jumalaa kunnioittaneet tutkijat todenneet, että kuolemaa on mahdotonta paeta, koska jokaiseen soluumme on ohjelmoitu sen kuolema!

Tämä maallinen majamme on luotu katoavaiseksi, onneksi, Jumalalle siitä kiitos! Kukaan ei näytä ajatelleen innostuksessaan, kuinka kauheata olisi elää pidempään tässä viimeisessä maailmanajassa! Nyt ollaan jo aivan tosissaan menossa Marsiin ja valloittamaan sieltä uutta asuinaluetta ihmiselle! Jo aikanaan kuussa vierailun yhteydessä laskettiin, että muutaman kilon sinne kuljettaminen maksaa miljoonia! Erään intohimoisen ja suorastaan järjettömän suunnitelman mukaisesti Marsiin luotaisiin ilmakehä rakentamalla sinne suuria laitoksia, jotka loisivat tietynlaista saastetta niin suuressa määrin, että syntyisi ilmakehä!

Sallikaamme ihmiselle hänen tavoitteensa, mutta meillä uskovaisina on varattuna Uusi Asuinalue, josta tämä maailma ei tiedä juuri mitään, ja siksi tekee omia suunnitelmiaan!

”Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.”

Meille on valmistettuna Valtakunta, joka ei perustu minkäänlaisiin inhimillisiin suunnitelmiin ja näkemyksiin! Me valmistaudumme lähtemään sinne joukkona, mutta jokainen paikka on aivan kirjaimellisesti varattu yksilölle, kunkin nimellä varustettuna! Juuri nyt pätee erikoisesti:

”…pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen; ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.” (Hebr.10).

Seurakunnalla ja uskovaisten yhteydellä on aivan oma, Jumalan säätämä tehtävä ja tarkoituksensa, mutta jokaisen, aivan jokaisen meistä, on tehtävä tiliä itsestämme ja suostuttava hengelliseen kasvuun, jota ilman meistä ei voi tulla taivaskelpoisia! Sitä korostaa veljemme Johannes lainauksessamme aivan ainutlaatuisella tavalla. Seurakunnasta huolimatta meidät nähdään Korkeudessa yksilöinä, yksittäisinä persoonina!

”Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.” (Ef.4).

Mitä Johannes tarkoittaa sillä, ettemme ole kenenkään opetuksen tarpeessa, ja mitä merkitsee se Voitelu, josta olemme tulleet osallisiksi? Olemme omalla tavallaan Seurakuntaluokalla, mutta perusopetus tapahtuu aivan henkilökohtaisesti yksityistunneilla, Hänen seurassaan, joka on ottanut vastuun kehityksestämme!

”…kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään…”

Tämä ei enää voi olla kaukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text