Social Icons

Pages

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kasva uudessa elämässä!


”…vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.” (Ef.4).

”Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.” (Room.6).

Kaikki tässä lukemamme on totisinta totta tänäkin päivänä. On vain aivan eri asia ketä se koskee! Herrallamme Jeesuksella Kristuksella on Ruumiinsa, Seurakuntansa juuri nyt, ja meitä kehotetaan kautta koko Raamatun olemaan osa sitä. Mutta jo pelkkä kokemuksemme osoittaa, ettei ole kysymys mistään pienestä, vaan todella ihmeellisestä asiasta. Pitää siitä huolimatta paikkansa Herramme ilmaisu:

”Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: ’Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt. Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.’ Ja hän kääntyi opetuslapsiinsa erikseen ja sanoi: ’Autuaat ovat ne silmät, jotka näkevät, mitä te näette.’” (Luuk.10).

Nykytiede on eräänlaisena riemuvoittonansa paljastanut meille kehomme ihmeellisyyden ja monipuolisuuden. Me olemme todella ihmeellisesti tehtyjä jumalallisessa rakkaudessa! Me tiedämme todella paljon kehostamme, sen olemuksesta, mutta kaikki on kokonaisuudessaan niin ihmeellistä, että me voimme vain hämmästellä ja todeta olevamme vieläkin suurelta osalta salaisuuksia! On vielä monia arvoituksia, jotka tiedemiehet pyrkivät ratkaisemaan.

Monessa suhteessa sama pätee meidän hengelliseen elämäämme ja olemukseemme! Sen käsittämiseen kuluu koko maanpäällinen elämämme, emmekä tässä suhteessa saavuta täydellisyyttä koko asian salaperäisyyden tähden. Meidän Jumalamme on salattu Jumala, jota ei voi käsittää eikä nähdä muuta kuin tietyillä ehdoilla! Kaikki on siinä määrin inhimillisen käsityskyvyn ulkopuolella, että Herramme sanat saavat meidät ymmällemme, lähes jatkuvasti, vaikka emme sitä ole halukkaat hengellisyydessämme tunnustamaan!

”…että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt.”

On siis olemassa tietoisuuden ja ymmärryksen alue, joka on salattu inhimilliseltä, kääntymättömältä järjeltä, mutta jonka voivat nähdä ja kokea todeksi lapsenmieliset. On kysymys sellaisesta yksinkertaisuudesta, joka on vieras kääntymättömälle, uudestisyntymättömälle ihmiselle, mutta joka tulee silti julki Jumalan ilmestymisessä yksinkertaisuudessa, joka on sitä vain ihmisten mielestä. Kuka kehtaisi toden teolla väittää lasten olevan yksinkertaisia, heillä on vain puhdas mieli, joka ei etsi monenlaisia mutkia!

Vain lapsenmielinen on kyllin avoin ja valmis vastaanottamaan Uuden Maailman asioita ja osallistumaan kerran aterialle Herramme kanssa, osana Häntä ja Hänen olemustansa:

”Ja minä sanon teille: tästedes minä en juo tätä viinipuun antia, ennenkuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena teidän kanssanne Isäni valtakunnassa.” (Matt.26)

Jotta tämä voisi toteutua meidän kohdallamme, minun kohdallani, on minun jo tämän maallisen elämäni aikana kasvettava kaikin tavoin osaksi tuota ihmeellistä, Uutta Elämää, joka on ihmeellistäkin ihmeellisempi! Ihmeellinen merkitsee aivan valtavan muutoksen tarvetta ajattelussamme ja koko olemuksessamme. Siksi meidän on antauduttava Korkeimman Oppimestarin Henkeen ja opetukseen, joka on mukautettu kaikin tavoin lapsenmielisille! Meille, tämän hetken maan asuvaisina, on ilmoitettu selvääkin selvemmin, mistä todella on kysymys!

”Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.”


”Autuaat ovat ne silmät, jotka näkevät, mitä te näette!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text