Social Icons

Pages

maanantai 29. toukokuuta 2017

Hyvä vaellus, paras todiste!



”Kuka on viisas ja ymmärtäväinen teidän joukossanne? Tuokoon hän näkyviin tekonsa hyvällä vaelluksellaan viisauden sävyisyydessä. Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan. Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta.” (Jaak.3).

Mikä tekee lähtemättömän vaikutuksen kanssaihmisiimme? Olemme juuri puhuneet asenteistamme kansamme päättäjiin ja johtajiin. Muistavatko lähimmäisemme meidät erikoisesti arvostelevista puheistamme poliittisia toimijoita kohtaan? Mitä päättelevät ihmiset asenteistamme? Politiikan harjoittajat eivät kuulu jumalallisen rakkauden piiriin, joten heitä saa kohdella miten haluaa? Mitä luimme juuri eilisessä kirjoituksessamme?

”Älkää olko itsemielestänne viisaita. Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä. Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.” (Room.12).

Lukeeko kohta kukaan enää kirjoituksiani, kun riistän heiltä ilon rauhassa panetella poliittisia vaikuttajia? Johtuuko juuri tästä ajasta, että uskovaisetkin ovat omalla tavallaan alkaneet uskoa tilanteen palanneen aikaan, jossa pätee ”silmä silmästä ja hammas hampaasta”. Kun kerran tuo toinenkin, miksi en siis minäkin!

Nyt ei ole aika järkeillä, osoittaa maallista viisauttansa! Me emme riennä lyömään nyrkillä ketään epämieluisia asioita edustavaa ja virheitä tekevää lähimmäistämme (Kuka todella on lähimmäisemme, kuka ei? Kenellä olisi rohkeus määritellä tämä asia?), mutta kuinka moni katsookaan etuoikeudekseen kauhistella ja hiukan värittääkin julkisuuteen tulleita asioita!

Olemme tulleet todella pelottavaan aikaan, jossa veljet ja sisaret osallistuvat pimeyden tekoihin, uskoen olevansa valkeuden asialla. Muistakaamme varoitukset puuttumisesta asioihin, jotka eivät kuulu meille, vaikka ne niin kutkuttavatkin mieltämme! Kaikissa niissäkin meidät on kutsuttu siunaamaan, ei kiroamaan! Mitä ihminen kylvää, sitä hän myöskin niittää! Me emme siunaa vääryyttä, me pyydämme Jumalamme siunausta vajavaisten lähimmäistemme ylle, tuntien omat vajavaisuutemme ja heikkoutemme!

Emme voi liiaksi korostaa sitä, että vielä tänä päivänä pätee jokainen Jumalan suusta lähtenyt ajatus:

Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä. Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.” (Room.12).

Meistä riippuu paljon enemmän kuin haluamme uskoakaan! Tässä meillä on selvääkin selvempi ohje oikeanlaisen vaikutuksen tekemiseksi kaiken vääryyden keskellä! Meitä ei ole tarkoitettu huitomaan käsillämme toistaen kuulemiamme ja näkemiämme vääryyksiä, vaan kaikessa hiljaisuudessa olemaan sitä, mitä me olemmekin! Me olemme rauhantekijöitä, ahkeroiden noudattaessamme kaikkea sitä, mihin Sana meitä kehottaa! On vieläkin valtava määrä hyviä asioita, jotka tekevät vaikutuksen kanssamme kosketuksiin joutuviin!

Me emme siis pyydä Jumalamme siunausta väärille asioille, vaan kanssamatkaajillemme, jotta he voisivat muuttua ja tehdä oikeita asioita. Siksi huokailen usein presidenttien Putin ja Trump puolesta, unohtamatta oman kansamme johtoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text