Social Icons

Pages

lauantai 27. toukokuuta 2017

Kristuksen opin alkeitako?



”Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” (1.Tim.2).

Mikähän vaikutus elämäämme, hengelliseenkin, on tänään kirjoittamillamme asioilla? En voi lainata ketään oppinutta tai itseäni viisaampaa, koska en taida olla koskaan kuullut jonkun perehdyttävän seurakuntalaisia näihin asioihin!

Itse olin aikanaan ehdokkaana kolmissakin valtakunnallisissa vaaleissa siinä vilpittömässä tarkoituksessa, että näin sain kuuluvuutta ja ilmaista tunnettavuutta esiin tuomani hengellisen ja henkisen väkivallan alueella. Olin hyvin pienen puolueen ehdokkaana omaten siten mitättömän mahdollisuuden tulla valituksi. Tänä päivänäkään en usko mihinkään edes kristilliseen politiikkaan, koska poliittinen alue on niin turmeltunut, mutta uskon olevan tarpeen että jotkin kristilliset ihmiset ovat vaikuttamassa asioihin. Minun alaani se ei ole!

Suostuin äkillisestä pyynnöstä ehdokkaaksi viime kunnallisvaaleissa, mutta näin seuraavana yönä unta, että minusta oli tullut rikollisjengin johtaja! Uni oli niin tavattoman vaikuttava ja järkyttävä, että heräsin siihen paikkaan ja nousin istumaan sängyn reunalle. Katsoin digitaalista herätyskelloani, ja se näytti suurin numeroin/kirjaimin SOS, eli 5.05. Oli itsestään selvää lupaukseni peruuttaminen!

Mutta miten on todellisuudessa asenteidemme suhteen ja missä määrin aitoinakin kristittyinä rikomme Jumalan omaa Sanaa vastaan panematta sitä oikeastaan ollenkaan merkille? Jos emme tee niin kuin meitä kehotetaan vakavasti tekemään, niin miksi ihmettelemme kansamme ja kansakuntamme huonoa tilaa?:

”Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.”

Käsittikö Paavali todella mitä kehotti ihmisiä tekemään? Oliko hänellä mitään tajua siitä, millaisessa ajassa ja millaisissa olosuhteissa tulemme elämään? Ajattelepa, mistä rauhallinen ja hiljainen elämä kaikessa jumalisuudessa voi olla kiinni juuri nytkin!

Millainen asenne meillä on esivaltaamme kohtaan, johon kuuluvat niin herrat Sipilä ja Soini jne.? Entä sitten herra Trump? Hänhän ei ole meidän presidenttimme, niin häntäkö saa kohdella miten vain, ja silti säilyy maailmanrauha ja hiljainen elämä? Entä sitten Putin?

Näen todella harvoin todellisen merkityksen omaavia unia. Pari vuotta sitten näin unta Putinista. Istuin jossakin hänen kokouksessaan sen päätyttyä ja näin kuinka hän tuli etuoikealta kylpypyyhe ympärillään ja sanoi minuun katsoen: ”Nyt, Markku, mennään saunaan!” Tämän jälkeen en ole enää yhtynyt häntä halveksiviin keskusteluihin, vaan joka kerta huokaan: ”Herra, siunaa Putinia!” Eikö tämä ole enemmänkin Jumalamme mielen mukaista, että saisimme elää rauhanomaista elämää? Kyllä tiesi Paavali tarkkaakin tarkemmin, mitä jätti jälkeensä kristillisenä tietona!

”Jumalaa älä herjaa, ja kansasi ruhtinasta älä kiroa.” (2.Moos.22).

”Ja Paavali sanoi: ’En tiennyt, veljet, että hän on ylimmäinen pappi; sillä kirjoitettu on: 'Kansasi ruhtinasta älä kiroa'.” (Apt.23).

Me emme ole tainneet tietää paljonkaan tältä alueelta ja olemme tietämättämme toimineet vastoin hyvää omaatuntoa!

”Jokainen olkoon alamainen sille esivallalle, jonka vallan alla hän on. Sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta; ne, jotka ovat, ovat Jumalan asettamat. Sentähden, joka asettuu esivaltaa vastaan, se nousee Jumalan säätämystä vastaan; mutta jotka nousevat vastaan, tuottavat itsellensä tuomion. Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen; sillä se on Jumalan palvelija, sinulle hyväksi. Mutta jos pahaa teet, niin pelkää; sillä se ei miekkaa turhaan kanna, koska se on Jumalan palvelija, kostaja sen rankaisemiseksi, joka pahaa tekee. Siksi tulee olla alamainen, ei ainoastaan rangaistuksen tähden, vaan myös omantunnon tähden.” (Room.13).


Näitä blogini kirjoituksia saa vapaasti kopioida ja lähettää edelleen vain sillä edellytyksellä, että aina mainitaan mistä lainaus on otettu. Eli tulee lisätä maininta:

minunlaitumenilampaat.blogspot. fi

Mieti ja rukoile kenelle voisit antaa tiedon blogistamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text