Social Icons

Pages

perjantai 5. toukokuuta 2017

Mitä Jumala on lahjoittanut!



”Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.” (Apt.17).

Kunpa todella käsittäisimme kuinka henkilökohtainen on uskon asia meille jokaiselle! On kysymys itse kunkin olemassaolosta, sen syvimmästä tarkoituksesta ja merkityksestä. Kun olemme päättäneet seurata Herraa Jeesusta Kristusta, olemme astuneet Tielle, joka on Hän itse! Kaikessa on kysymys Persoonasta, joka haluaa olla kaikki kaikessa maalliselle luodulle, joka tällä Tiellä kokee täydellisen sisäisen muutoksen, joka suuressa määrin vaikuttaa hänen ulkonaiseen olemukseensa!

”Mutta hädässänsä he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät heidän ahdistuksistaan. Hän lähetti sanansa ja paransi heidät ja pelasti heidät haudasta. Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa ja hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan.” (Ps.107).

Kaikki tämä edellyttää kuitenkin meiltä aivan erityistä mielenlaatua, joka voi tulla vain uudestisyntymän kautta! Meillä tulee olla sama mieli kuin oli Herrallamme Jeesuksella Kristuksella. Tämä merkitsee täysivaltaista muutosta ajatteluumme ja asenteisiimme. Hengellinen ratkaisumme ja liikkeellelähtömme edellyttää jatkossa päivittäistä ja jopa hetkittäistä valintaa välillä hyvinkin monen mahdollisuuden edessä. Vain todellinen tietoisuus päämäärästämme ja jumalallisesta tarkoituksestamme saa meidät tekemään oikeat ratkaisut, jotka mahdollistavat jatkuvuuden tällä Tiellä!

”…anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme - sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.” (Ef.1).

Kaiken tämän tarkoitus on vallata koko olemuksemme ja sielumme ja miksi ei ruumiimmekin. Kuinka voisi tällainen asia pysyä salassa, tulematta näkyviin koko ulkonaisessa kehossammekin! Me olemme Jumalan armosta saaneet vastaanottaa jotakin todella merkittävää, sellaista, mitä ei ihminen parhaissakaan kuvitelmissaan ja ajatuksissaan ole pystynyt hahmottamaan!

”Eikö Jumala ole valinnut niitä, jotka maailman silmissä ovat köyhiä, olemaan rikkaita uskossa ja sen valtakunnan perillisiä, jonka hän on luvannut niille, jotka häntä rakastavat?” (Jaak.2).

”…vaan, niinkuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.’ Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.” (1.Kor.2).

Tutkikaamme siis joka päivä Kirjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text