Social Icons

Pages

perjantai 7. huhtikuuta 2017

HÄN huomioi minutkin!



”Jeesus sanoi hänelle: ’Jos minä tahtoisin, että hän jää tänne siihen asti, kunnes minä tulen, mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua.’” (Joh.21).

Kuinka monella tapaa me olemmekaan arkoja hengellisen vastuumme suhteen! Pietari on melkein tähän asti osoittanut ylenmääräistä intoa ja ”hengellistä lujuutta”, ollen varma kyvystään kohdata tulevat tapahtumat, olivat ne sitten mitä tahansa!

Meidänkin on helppo levollisissa olosuhteissa ja tilanteissa lausua syvällisiä hengellisiä totuuksia, etenkin kun olemme seitsemän vuosikymmentä eläneet itsenäisessä ja rauhanomaisessa maassa! Mutta miten on nyt, kun aina vain sotaisemmat uutiset saavuttavat meidät tämän aamun tavoin? Mikään ei näytä enää olevan niin kuin vielä jokin aikaa sitten, ja mitä enemmän meitä vakuutetaan taloudellisen tilanteemme paranemisesta, sitä suuremmassa määrin toisenlaiset viestit tuovat epävarmuutta sisimpäämme!

Pietarin hengellinen maailma omalla tavallaan räjähti juuri ennen Herramme ristiinnaulitsemista hänen petyttyään hengelliseen itseluottamukseensa. Hän toistamiseen kielsi osallisuutensa Herran seurassa kulkemiseen! Varmastikin hänen mielessään kävi ajatus kaiken menettämisestä väärien tilannearvioidensa suhteen. Mitä kuulemme kuitenkin Herramme viestinä heti ylösnousemuksen jälkeen?:

”Mutta menkää ja sanokaa hänen opetuslapsillensa ja Pietarille: 'Hän menee teidän edellänne Galileaan; siellä te saatte hänet nähdä, niinkuin hän teille sanoi.’” (Mark.16).

Millainen viesti masentuneelle ja epätoivoiselle kieltäjälle! Missä suhteessa todellisuudessa muut opetuslapset poikkesivat Pietarista pysytellessään mahdollisimman etäällä kaikesta tapahtuvasta? Entä sitten sinä ja minä?

Kuinka henkilökohtaista onkaan hengellinen ja sen kautta maallinenkin elämämme alusta loppuun asti! Eikö koko Raamattu ole todiste siitä, kuinka jokainen siinä mainittu henkilö oli sidottu vajavaisuuteen ja puutteellisuuteen, jotta toteutuisi ylenpalttisesti:

”Sillä Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valkeus pimeydestä’, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa. Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä. Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat, vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut.” (2.Kor.4).

Mikä on todellinen tässä maailmassa olemisemme tarkoitus? Se selviää entistä enemmän sitä mukaa kuin pimeys valtaa alaa! Meidät on tarkoitettu loistamaan valona lähimmäisellemme, joten tärkeintä ei ole liiaksi seurata hänen taistelujansa, ja mahdollisia ongelmiansa, vaan elää itse sellaisella tavalla, että uskon, ei näkemisemme perusteella hän saa samanlaisen kosketuksen Herraan kuin mekin! Siksi yhä uudelleen rakkaudellinen Herran ääni:

”…mitä se sinuun koskee? Seuraa sinä minua.”

Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea; sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan.” (2.Piet.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text