Social Icons

Pages

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Henkilökohtaisemmaksi se ei voi tulla!


”Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: ’Kuka koski minun vaatteisiini?’” (Mark.5).

Millainen aika ja millaiset mahdollisuudet kaiken toivotun toteutumiseen! Meille ei aivan tarkasti kerrota sitä aikaa, jonka Herramme Jeesus Kristus vaelsi maan päällä. Tämä puusepän Poika eli elämäänsä maallisessa yksinkertaisuudessa kymmenien vuosien ajan, ilman että tietäisimme tarkemmin jotakin tapahtumaa tältä ajalta. Hänen vanhempansa olivat selvillä Hänen kutsumuksestaan ja tehtävästään, muun kansan tuskin pannessa Häntä sen erikoisemmin merkille. Tekikö Hän joitakin erikoisia tekoja nuoruutensa aikana, sitä meille ei kerrota, emmekä totisesti ole halukkaita spekuloimaan ja arvailevaan nykyisen median periaatteiden mukaisesti! Meille riittää ehdottomasti se, mitä Sanaan on tallennettu, kaikki muu on Jumalan omaa asiaa eikä kuulu meille, paitsi jos Hän haluaa ilmoittaa sen meille!

”Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita sinä et tiedä.” (Jes.33)

”Tästä lähtien minä kuulutan sinulle uusia, salatuita, joita et ole tietänyt. Ne ovat luodut nyt, eikä aikoja sitten, ennen tätä päivää et ole niistä kuullut, ettet saattaisi sanoa: ’Katso, jo minä ne tiesin!’” (Jes.48).

Sanassa on kuitenkin yksi erikoinen kohta, joka saa kirjoittajan ainakin epäilemään, että Herramme jollakin tavoin osoitti ylimaallisia kykyjään ainakin vanhempiensa aikana. Se liittyy Hänen ensimmäiseen tunnustekoonsa:

”Ja kun viini loppui, sanoi Jeesuksen äiti hänelle: ’Heillä ei ole viiniä.’ Jeesus sanoi hänelle: ’Mitä sinä tahdot minusta, vaimo? Minun aikani ei ole vielä tullut.’ Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: "Mitä hän teille sanoo, se tehkää.” (Joh.2).

”Tämän ensimmäisen tunnustekonsa Jeesus teki Galilean Kaanassa ja ilmoitti kirkkautensa; ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen.”

Kiinnostaisiko sinua, minua, ensisijaisesti saada maistaa tuota niin erinomaista viiniä, joka syntyi jumalallisen ihmeteon kautta? Tämän tunnusteon johdosta opetuslapset vahvistuivat uskossansa, mutta olisiko toista Sanaan tallennettua ihmettä, joka sellaisella tavalla olisi jakanut uskovaista kansaa, jonka joukossa  mekin hengessämme vaellamme kautta historian? Meitä tönitään sinne tänne kaikenlaisten mielipiteiden saadessa ihmiset kiihtymyksen valtaan! Oliko Herramme luoma viini alkoholitonta, sitä tiukataan aivan viittaamme tarttuen, ja pelkäämme vastata sen mitä todennäköisimmin olleen tavallista viiniä!

Miksi väkijoukoilla on niin suuri vaikutus meihin, sinuun, minuun? Minä ainakin sairauksineni ja ongelmineni haluan samaistua siihen raukkaan, joka kaikkien tönimänä puski tietänsä kohti elämänsä täyttymystä!

”Tämä oli kuullut Jeesuksesta ja tuli kansanjoukossa takaapäin ja koski hänen vaippaansa; sillä hän sanoi: ’Kunhan vain saan koskettaa edes hänen vaatteitaan, niin tulen terveeksi’.” (Mark.5).

Lukemattomat ongelmaiset ja sairaat ihmiset muodostivat Herraamme seuraavan väkijoukon ilman että mitään erikoista olisi tapahtunut, vaikka he niin selvästi tönivät tätä Miestä ja kulkivat aivan kiinni Hänessä. Mutta oli yksi joka tuli takaapäin ja sai Herran pysähtymään ja kääntymään, oi kunpa minä olisin hänen paikallaan! Viis kaikesta tunkeilusta ja tönimisestä, tiedän koko elämäni ja tulevaisuuteni olevan kiinni aivan omasta, henkilökohtaisesta kosketuksestani tähän Elämän Virtaan, joka toimii vain uskon välityksellä!

”Niin nainen pelkäsi ja vapisi, koska hän tiesi, mitä hänelle oli tapahtunut, ja tuli ja lankesi maahan hänen eteensä ja sanoi hänelle koko totuuden. Mutta Jeesus sanoi hänelle: ’Tyttäreni, sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi’.” (Mark.5).

Miksi pelkäämme ja vapisemme entisten kokemustemme perusteella, kun kerrankin kohtaamme Hänet, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä? Minä en ole tytär, vaan poika, mutta minussa on sama usko ja luottamus Häneen, niin että näen vain Hänet ja unohdan väkijoukot! Minä saan kokea sen rauhan, joka kumpuaa jo Hänen pelkästä katseestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text