Social Icons

Pages

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Elämän Sanat!



 ”…sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä, että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa, tarjolla pitäessänne elämän sanaa, ollen minulle kerskaukseksi Kristuksen päivänä siitä, etten ole turhaan juossut enkä turhaan vaivaa nähnyt.” (Fil.2).

Meidän Jumalamme vaikuttaa yhä edelleen Sanansa toteuttamiseksi valitsemissaan välikappaleissa! Meille jokaiselle on tärkeintä tämän tapahtuminen juuri meissä, minussa, sinussa! Mehän tahdomme olla osallisia siihen, mitä Jumala tekee! Tämä ei ole itsekäs ajatus, vaan perustuu todellisuuteen: ”Ihminen voi antaa vain sitä, mitä hänellä on!”

Kirjoittajalle erilaiset kirkolliset pyhät ja juhlallisuudet eivät ole ehkä koskaan merkinneet mitään erityistä kohokohtaa yksinkertaisesti siitä syystä, että hänellä omalla tavallaan on ”joulu ainainen”, samoin kuin pääsiäisen tapahtumat ovat kautta vuoden niin todellisuutta, ettei jokin ihmisen määrittelemä juhla muuta tätä tietoisuutta!

Mihin perustuu hengellinen todellisuutemme? Paastoaminen ja pääsiäisen vietto ovat lukemattomille ihmisille perinne ja kaunis tapa, mutta riittääkö se edes joulunvieton kanssa jonkinlaiseksi hengelliseksi hyväksemme, kun esim. paasto on vain puhetta siitä?

”…tarjolla pitäessänne elämän sanaa…”

Aito kristillinen todellisuus perustuu näihin muutamaan sanaan! Niin kuin olemme hiljattain kirjoittaneet, ei meidän perustehtävämme ole suorittaa hengellisiä kiertoajeluita erilaisten kirkollisten rakenteiden luokse selostaaksemme niiden historiaa. Baabelin torni on eräänlainen ajankuva juuri nytkin, mutta sen mainitseminen riittää eräänlaisena todisteena ihmisten pyrkimyksille. Miksi puhua niin paljon katoavista ja ihmistekoisista asioista, jotka eivät tuo kunniaa Luojallemme?

”…tarjolla pitäessänne elämän sanaa…”

Tämä ei tuo meille maallista kunniaa ja mainetta, mutta tuottaa iankaikkista hedelmää niin itsellemme kuin kuulijoillemme. Tehtävämme on aivan ainutlaatuinen, koska se ei ole vain joidenkin fraasien toistamista, vaan perustuu kokonaisvaltaiseen, uudesti syntyneeseen Elämään. Elämään, joka asuu meissä ja tulee esiin Kristuksen tuoksuna, joka toisille merkitsee koko elämää, ja on toisille tuoksu kuolemaksi heidän halveksintansa johdosta!

 ”…tarjolla pitäessänne elämän sanaa…”

Kysymys ei ole vain tiedosta ja maallisista ilmaisuista, joihin kuka tahansa on kykenevä. Kysymys on ajattomuudesta, iankaikkisuudesta, joka Jumalan pelastusteon johdosta ulottaa pelastavan kätensä ajallisen ihmisen puoleen, vetääksensä tämän luoksensa!

”Mutta yöllä avasi Herran enkeli vankilan ovet ja vei heidät ulos ja sanoi: ’Menkää ja astukaa esiin ja puhukaa pyhäkössä kansalle kaikki tämän elämän sanat.’ Sen kuultuansa he menivät päivän koittaessa pyhäkköön ja opettivat.” (Apt.5).

Avatkoon Herra kaikki meitä kahlitsevat ovet ja johtakoon meidät oikealla ajalla oikeisiin paikkoihin puhuaksemme ihmisille KAIKKI TÄMÄN ELÄMÄN SANAT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text