Social Icons

Pages

torstai 28. maaliskuuta 2019

Todellakin tapahtuu! 4

”Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne.  Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.” (5.Moos.13).

Miksi koko kristikunta on sellaisella tavalla hajaantunut, että hengellisyyttä alkaa todella olla mahdotonta erottaa kaikista rinnakkaisilmiöistä? Sitä olemme alkaneet yrittää selvittää kirjoituksissamme. Jos olisikin kysymys vain puhtaasta ja alkuperäisestä Jumalan Sanasta sellaisenaan, olisi huomattavasti helpompaa toteuttaa:

”Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa.”

Mutta mitä tapahtui jo Eedenin puutarhassa vertauskuvallisena koko pelastushistorialle? Niin kauan kuin ihmisellä oli pelkkä ja puhdas Sana, oli elämässä jumalallinen tasapaino ja rauha ja lepo. Mutta mitä sitten tulikaan tähän Paratiisiin aiheuttaen suoranaisen sekasorron ja ristiriitaisuuden? Tottelemattomuus, synti, kuolema, jonka aikaansaaja oli yhden ainoan jumalansanan ja ajatuksen väärä selitys! Ihminen ei enää riippunutkaan kiinni Herrassa Jumalassansa, vaan luovutti tiedon murusen johdosta (niin kuin hän ajatteli) kaiken hengellisen hyvänsä, käsittämättä ollenkaan ojentavansa kätensä avaamaan kuoleman portin! Ihminen ei tuolloin käsittänyt, ettei ollut kysymys vain jostakin salaisuudesta, ymmärryksestä, tiedosta, vaan ”pahan tietäminen” merkitsi antautumista ”itse pahan valtaan”!

Kuinka elävästi Sana itse kuvaakaan kaikkea:

”Sitten hän laski luotaan kansanjoukot ja meni asuntoonsa. Ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä ja sanoivat: ’Selitä meille vertaus pellon lusteesta.’ Niin hän vastasi ja sanoi: ’Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika. Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.’” (Matt.13).

Kuinka voikaan kaksi täysin toisistaan eroavaa ja poikkeavaa asiaa tapahtua ikään kuin saman kokonaisuuden puitteissa, siinä määrin että erotuksen tekemiseen tarvitaan enkelit! Olemme niin elonajan tuntumassa, että kaikki kehitys todellakin on vienyt siihen, että vain valvovat ja Hengen johdatuksessa olevat valitut omaavat jotakin siitä, minkä vain enkelit kokonaisuudessaan näkevät!

Ongelman ydin ei siis olekaan niin yksinkertainen, kuin miltä se näyttää! Vihamieliset voimat ovat täysin selvillä siitä mitä Jumala todella on sanonut, koska Raamattu on niille kirjaimena täysin avoin ja avoimesti lainattavissa! Niillä ei ole mitään sitä vastaan että ihminen lukee Raamattua ja puhuukin, laulaa siitä, kunhan vain toteutuu yksi suurimmista ”hengellisistä totuuksista”, mihin on aina perustunut suurin eksytys ja jonka palveluksessa toimivat niin väärät profeetat kuin apostolitkin. Miksi heitä on niin helppo uskoa? Koska kaikkia heidän opetuksiaan ja puheitaan näyttävät seuraavan raamatulliset merkit!

Sillä Mooses on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman.' Mutta te sanotte, että jos ihminen sanoo isälleen tai äidilleen: 'Se, minkä sinä olisit saava minulta hyväksesi, on korban' - se on uhrilahja -  ja niin te ette enää salli hänen antaa mitään avustusta isälleen tai äidilleen. Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette.” (Matt.7).

Mitä siis on saanut aikaan vihamielinen kylvö useimmille havaitsemattomalla tavalla? Ristiriitoja toisensa perään! Miten tämä on saatu aikaiseksi? Väärien selitysten ja väärän ymmärryksen tuomisella Puhtaan Jumalan Sanan alueelle! Tiedetään tarkoin mitä Jumala on sanonut/sanoo, mutta sitten ihminen sanoo jotakin omaansa tyytymättömänä Jumalan tahtoon!

”Mutta te sanotte, että jos ihminen sanoo…”

Mikä on seuraus kaikesta tästä ihmisen sanomisesta?

”Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette.”

Mikä on perinnäissääntö, selitys, jonka ihminen on säätänyt? Kuka on kaiken perinnäissäännön ja selittelyn isä ja lähde? Miettikäämme sitä! (Miten muuten on, olisiko tässä jotakin vastaukseksi vanhustenhuoltoommekin?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text