Social Icons

Pages

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kaikkien palvelija

”Ja hän istuutui, kutsui ne kaksitoista ja sanoi heille: ’Jos joku tahtoo olla ensimmäinen, on hänen oltava kaikista viimeinen ja kaikkien palvelija’.” (Mark.9).

Mitä me olemme tahtoneet ja mitä tahdomme tänään? Herramme esittää meille todella paradoksaalisen kuvan tahtoelämällemme. Tämän esimerkin inhimillinen ristiriitaisuus koskettaa voimakkaalla tavalla tämän hetken kristillisyyttä.

Olemme kirjoittaneet hengellisestä valtataistelusta ja tietynlaisen aseman tavoittamisesta muiden kustannuksella. Heräsin tänä aamuna mielessäni toimintamme, josta kirjoitin toissapäivänä. Missä Jumala toimii, siellä vihollinenkin on todella ahkerassa työssä. Aivan selvästi meidät johdettiin näkemään todella syvällisiä ja eheyttäviä näkymiä, jotka riemastuttivat ja auttoivat kulkemaan eteenpäin raskaalla ihmisyyden tiellä. Tahdossamme laajentaa osittain sisään lämpiäväksi muuttunutta toimintaamme uusille alueille, mieleemme kohosi voimakkaana tarve rekisteröidä toiminta saadaksemme virallisuutta ja luotettavuutta. Erilaisia paikkoja ei vuokrata yksityisille ihmisille, eikä oikeastaan kukaan olisikaan valmis ottamaan henkilökohtaiselle vastuulleen satojen tai jopa tuhannen euron kuluja.

Pienellä joukolla panimme vireille rekisteröinnin suurella luottamuksella ja ilolla. Mutta suuri oli pettymyksemme, suorastaan murskaava, kun rekisteröinnistä huolehtinut henkilö suoranaisella henkisellä väkivallalla antoi ymmärtää olevansa ainoa asiaa todella ymmärtävä persoona, saaden yhden ja toisen kertomaan erostaan. Hän valtasi rekisteröimämme toiminimen itselleen täysin omia tarkoitusperiään varten!

Itse toiminta ja työnäky ei voi tietenkään kaatua tällaisiin asioihin, mutta tämä on kuva siitä, miten inhimillinen mielivalta ja oman edun tavoittelu muiden kustannuksella kaivaa maata hyväkin toiminnan alta! Aivan liian moni haluaa olla ensimmäinen, ei palvelijana, vaan suurena johtajana ja itsensä kaiken hyvän ymmärryksen lähteeksi julistajana.

Kerron tästä kaikella rakkaudella ja hädällä tuon aikanaan läheiseksi tulleen henkilön tähden. Mitäpä jos yhdessä sopisimme Herran Nimessä rukoilevamme hänen ylleen tulisia hiiliä ja sellaisia omantunnon polttoja, että hän muuttaisi mieltään ja luopuisi itsekkäistä päämääristään! Jumalallemmehan kaikki on mahdollista!

”Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tahi kolme on kokoontunut minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä.” (Matt.18).






      















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text