Social Icons

Pages

lauantai 15. heinäkuuta 2017

Vierasta tulta?


”Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä. Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään. Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!” (Luuk.12).

Olemmeko palomiehiä vaiko tulen levittäjiä? Mikä on Herramme tahto itse kunkin kohdalla? Tiedänkö minä, tiedätkö sinä, mitä meiltä odotetaan tässä ajassa, jossa selvästikin kaikenlaista tulta vältellään ja pelätään? Tämän sanankohdan valossa en yhtään ihmettele veljemme Paavalin asennetta ja sanoja:

”Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.” (Gal.1).

Evankeliumi on Ilosanoma, Hyvät Uutiset tälle maailmalle, mutta onko maailma sen käsittänyt sellaisella tavalla, miksi se on tarkoitettu? On olemassa niin monenlaista tulta Jumalasta lähtöisin olevan Tulen lisäksi.

”Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä. Silloin lähti tuli Herran tyköä ja kulutti heidät, niin että he kuolivat Herran edessä. Niin Mooses sanoi Aaronille: ’Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan: Niissä, jotka ovat minua lähellä, minä osoitan pyhyyteni ja kaiken kansan edessä kirkkauteni.’ - Mutta Aaron oli ääneti.” (3.Moos.10).

Millaiseen aihekenttään ajauduimmekaan itseni sitä huomaamatta! Kylmät väreet käyvät selkäpiitäni pitkin ajatusteni mennessä alueelle, joka tuntuu aivan liian vaikealta! Herramme esittää toivomuksen tulen syttymisestä; samaa toivoo lukematon määrä kristillisiä ihmisiä, mutta mistä ja millaisesta tulesta puhumme?

”Ja Aaronin pojat Naadab ja Abihu ottivat kumpikin hiilipannunsa ja virittivät niihin tulen ja panivat suitsuketta sen päälle ja toivat vierasta tulta Herran eteen, vastoin hänen käskyänsä.”

Kuinka kaksijakoisen asian kanssa olemmekaan tekemisissä! Aaronin pojat olivat papillisessa virassa, mutta se ei oikeuttanut kaikkea heidän tekemäänsä! He toimivat vastoin Herran käskyä, ja papin virka ei tehnyt heidän tuomastansa tulesta oikeata, vaan heidän väärä asennoitumisensa leimasi heidän tuomansa tulen vääräksi!

Me laulamme jossakin hengellisessä laulussa ”Tulta, tulta, tulta!” Mutta miten on sen suhteen, kun aito Hengen Tuli lähestyy meitä? Millaisia tuntemuksia se saa aikaan meissä? Käsitämmekö me tulen todellisen olemuksen? Tietyllä etäisyydellä tulesta tunnemme olomme hyväksi, mutta entä kun se tulee niin lähelle, että meissä olevat tulenarat alueet alkavat kuumeta mielestämme liiaksi?

En voi mitään sille, että silmieni edessä näen suuren, pitkän rivistön palomiespukuisia ja kypäräpäisiä miehiä ja naisia vesiletkut käsissään! Nämä ovat valmiina sammuttaman kaiken liian lähelle tulevan Tulen ihmisyyden nimissä! Heidän mukaansa Tuli ei saa tulla liian lähelle, mikä saa meidät palaamaan aivan aikamme alkuhetkiin. Nyt vasta jälkeenpäin käsitämme kokonaisuudessaan millaisen Tulen kanssa ensimmäiset ihmiset olivat tekemisissä, tajuamatta tekojensa ja ratkaisujensa merkitystä! Heidän teoillaan oli seuraukset, Tuli, joka siitä lähtien on palanut ihmismielissä, on jotakin sellaista, mistä ihminen vihoittelee Luojaansa kohtaan syyttäen kaikesta käärmettä, jonka selvä viesti osoitti Luojan olevan väärämielinen ihmistä kohtaan, salatessaan tältä aivan ratkaisevassa asemassa olevaa tietoa. Siitä lähtien ihminen on kauhistellut Jumalasta lähtöisin olevaa Tulta, uskoen väärän hengen kuiskailuja Aaronin poikien tavoin.  Itsekorostuksen tuli on palanut kautta ihmiskunnan historian! Väärä tuli on väärää tulta vielä tänäänkin, riippumatta hengellisestä asemastamme!

Jatkamme tästä, jos Herra suo ja elämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text