Social Icons

Pages

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Monenlaisia oppeja?



”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet.” (Hebr.13).

Me olemme kautta vuosikymmenten pitäneet jonkinlaisena tunnuslauseenamme ja lainanneet sitä ehkä enemmän kuin mitään muuta sanankohtaa:

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Miksihän olemme aina pysähtyneet lukemisessamme tämän lauseen jälkeen, ikään kuin jatko ei mitenkään kuuluisi asiaan? Juuri nyt, aivan kuin kirkastuneena auringonpaisteena, joudun kiinnittämään erikoista huomiota sanoihin:

”Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä…”

Olisi todella hyvä lukea koko luku, mutta sen ottaminen blogiin on liiaksi tilaa vievää. Mitä tahtoo lainauksemme meille kertoa tässä levottomassa ajassa? Olisiko siinä vastaus meidän sydämiämme vaivaaviin ja kummastusta herättäneisiin tapahtumiin ja opetuksiin koko elämämme varrelta? On ollut todella hienoa, ja on edelleenkin, että korostamme ja kirkastamme Herramme Jeesuksen Kristuksen todellista olemusta ja luonnetta, mutta olisiko mahdollista, että jotkin tekijät ja piirteet meissä tekevät kaiken vaivamme turhaksi ja usein myös eksyttäväksi, asian ytimestä pois vieväksi?

Etenkin nyt jälkeenpäin ajatellen ja tarkastellen on pakko todeta, että rakkaimmatkin uskonystävät aivan käsittämättömällä tavalla kiinnittävät huomionsa kaikkeen erikoiselta näyttävään ja kuulostavaan, ikään kuin ainutlaatuisuus olisi merkki jostakin henkisesti ja hengellisesti rakentavasta ja erikoislaatuisia hengellisiä voimia tuovasta!

Jotkin tuntemani uskovaiset näyttävät kiinnittävän kaiken huomionsa ja voimansa jonkin erikoisen etsimiseen ja suorastaan riemastuvat kuultuaan tai luettuaan jostakin mieltä kiihottavasta. Tämä saattaa liittyä joihinkin Raamatussakin mainittuihin asioihin, joihin nykytiede on löytänyt uusia näkemyksiä ja ratkaisuja, tai sitten, suurimmaksi osaksi, kaikki liittyy mitä erilaisimpiin ”profetioihin ja tiedonsanoihin”. Mitä oikein tarkoitan?

Jo vuosikymmeniä sitten jaettiin salaista tietoa maapalloa lähestyvästä ”nelikulmaisesta esineestä”, josta hallitukset tahtoivat pysyä vaiti pakokauhun välttämiseksi. Jokainen uskovainen tietysti tajusi kysymyksen olevan lähestyvästä Uudesta Jerusalemista! Venäjällä taas oli johonkin luolastoon laskettu mikrofoni, joka oli tallentanut kadotettujen valituksia. Eräänlainen erikoinen oppi on ollut kautta aikojen maamme miehitys, joka erään oppineen mukaan oli tapahtumassa jo vuonna 1970!

Mitä ovat aikaansaaneet kaikki ”erikoiset tiedot” Jumalan Valtakunnan alueella? Entistä suurempia epäilyksiä ja pilkallisia asenteita uskovaisuutta kohtaan! Lainauksemme mukaan on kysymys myös kaikesta ruokaan liittyvästä opetuksesta, jolla on jaettu Jumalan kansaa ehkä enemmän kuin Raamattuun liittyvillä omilla näkemyksillä ja selityksillä. Mitä siis aikaansaavat erikoisopetukset ja näkemykset, vieraat opit? Siihen löydämme vielä tänäänkin melko tyhjentävän vastauksen Kolossalaiskirjeestä:

”Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: ’Älä tartu, älä maista, älä koske!’ - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta -ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.
Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.” (Kol.2).

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text