Social Icons

Pages

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Monenlaisia oppeja? 2


”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet.” (Hebr.13).

Ihminen on omassa järkeilyssään ja arvioinnissaan hyvin ristiriitainen. Hän ainakin uskoo toimivansa jatkuvasti määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti, valiten aina parhaan mahdollisen ratkaisun hyödyn ja voiton maksimoimiseksi. Hän on siis suunnitelmallisuudessaan valinnut tämän tien saavuttaakseen tavoittelemansa asiat ja päämäärät. Joka tahtoo mukaan tähän kehitykseen ja jatkuvasti uuden löytämiseen, joutuu sitoutumaan kaikesta tiedon määrästä huolimatta johonkin todella ennalta arvaamattomaan! Kaikki ei sittenkään ole aivan sitä, mitä se näyttää olevan.

”Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.” (Kol.2).

Minkä siis tulee olla meille ratkaisevinta, merkittävintä? Maallinen pysyy maallisena kaikesta loistokkuudestaan ja kiehtovaisuudestaan huolimatta. Mitä ihminen todellisuudessa on tavoittanut ja on tavoittamassa? Hänellä on selvästikin aivan valtavasti lisääntynyt tiedon määrä ja mitä tulee järkeen, sen perään voitaisiin laittaa pitkä liuta kysymysmerkkejä!

Ihminen laitettiin tämän maan päälle suojelemaan ja varjelemaan sitä. Hänet itsensä on otettu tästä maasta, sen raaka-aineista, ja samaa maata hän tonkii ja tutkii unohtaen totaalisesti mistä kaikki on peräisin! Hän ei ole kuvitelmistaan huolimatta luonut ainuttakaan hitusta maata, vaan hän käyttää koko ajan hyväksensä jotakin jo ennen häntä ollutta! Hän on oppinut valtaamaan ja omistamaan kaiken tarvitsemansa riippumatta siitä kuinka monta ihmishenkeä ja karkotettua persoonaa kaikki edellyttää! Hänen mukaansa kaikki on peräisin alkuräjähdyksestä tai joltakin taivaankappaleelta, minkä mukaisesti hän katsoo itsellään olevan kaikki oikeudet tehdä mitä haluaa. Miten päädyimme näihin ajatuksiin lainauksemme innoittamana?

Ihminen tavallaan muuttuu koko ajan, tavallaan ei muutu milloinkaan! Ainoastaan uudestisyntyminen ja kosketus Luojaansa voi muuttaa koko hänen olemuksensa ja ajattelunsa. Jos ihminen kiinnittää kaiken huomionsa ja aikansa tieteen saavutusten seuraamiseen ja uuden oppimiseen, ei kaikelle ole etenkään tässä ajassa mitään rajoja aivan vuosituhansien takaisen esikuvan mukaisesti:

”…ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.” (1.Moos.11).

Tuolloin oli ensimmäinen yritys, jonka taivaalliset Voimat pysäyttivät! Kaikelle ei nyt näytä olevan minkäänlaista loppua ihmisen kuvitteleman jatkuvuuden perusteella, mutta tietyt jumalalliset rajat ovat yhä vielä voimassa ja kaikkea seurataan tarkemmin kuin osaamme kuvitellakaan! Kaikella on rajansa ja aikansa!

”Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken. Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä…” (Apt.17).

”Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Onhan kirjoitettu: ’Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi.’ Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat…” (1.Kor.1).

Mitä ovat siis kaikki nuo mieltä kiehtovat monenlaiset ja vieraat opit ja miten niihin tulee suhtautua?

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text