Social Icons

Pages

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Jumalan opettamat



                                                                                       
”Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Älkää nurisko keskenänne. Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Jumalan opettamiksi.' Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.’” (Joh.6).

Kuinka suuri ero onkaan inhimillisellä ja jumalallisella opetuksella! Ei kaikki hengellisen leiman omaava opetus ja tieto ole itsestään selvästi peräisin sieltä, mistä sen väitetään tulevan!

Miksi joutuu Herramme tänäänkin varoittamaan meitä ”nurinasta”? Jumalan Sanan mukaisesti jo pelkkä uskoon tulemisemme on Hänen tekonsa, ei meidän.

”Jeesus vastasi ja sanoi heille: ’Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt.’” (Joh.6).

Mistä siis suorastaan loputon nurina uskovaisten keskuudessa, jos ja kun kaikki on Jumalan tekoa? Kaiken takana taitaa olla itsekorostuksen ja pätemisen henki, joka aliarvioi Jumalan vaikutuksen ja armon.

Mikä on todellisen sananjulistuksen ja opetuksen tarkoitus ja jumalallinen päämäärä, josta ei ole pienintäkään epäilystä tai epävarmuutta? Se ei selvästikään ole uskonnollisen ilmapiirin ja kirkollisuuden saavuttaminen, ei edes vaikuttavimmissa mieliä kohottavissa ylistyskokouksissa! Jumala ei todellakaan vedä meitä uskonnollisuuden puoleen, se tulee selvästi julki lainauksestamme ja jo ensimmäisten ihmisten uhrimenoista. Jumalamme rakkaudellinen armotarjous perustuu yksinomaan langenneen ihmisen palauttamiseen Hänen yhteyteensä! Me emme siis tule jonkun merkittävänkään julistajan luokse, saati sitten maan hedelmillä katetun alttarin luokse, vaan Aidon Veriuhrin luokse!

Kysymys ei siis ole ihmismieltä kiehtovista asioista, vaan jostakin sellaisesta, minkä tuo julki jo Vanhan Testamentin aikainen profeetallinen kuvaus:

”Niinkuin monet kauhistuivat häntä - sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo - niin hän on saattava ihmetyksiin monet kansat, hänen tähtensä kuninkaat sulkevat suunsa. Sillä mitä heille ei ikinä ole kerrottu, sen he saavat nähdä, mitä he eivät ole kuulleet, sen he saavat havaita.” (Jes.52).

Silti aito, Jumalan opettama ja johdattama ihminen tuntee valtavaa vetovoimaa Hänen puoleensa!

”Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.’”

Kristillisen maailman ongelma on siis edelleenkin siinä, että ei ole tultu siihen ainoaan paikkaan, jossa todella kohdataan Elävä Jumala juuri sellaisena kuin Hän on. Suoritetaan aivan käytännössä tai hengessä kaikenlaisia pyhiinvaelluksia, mutta ei tulla Jeesuksen luokse, koska ei ole kuultu aitoa Jumalan Ääntä, Hänen Sanaansa Hengessä ja totuudessa!

”Älkää eksykö, rakkaat veljeni. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa. Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset. Te tiedätte sen, rakkaat veljeni. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan; sillä miehen viha ei tee sitä, mikä on oikein Jumalan edessä. Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa. Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” (Jaak.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text