Social Icons

Pages

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Valmistautumisen aika!



”Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä. Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.”(Luuk.12).

Mihin ja miten meidän tulee valmistautua? Mitä on meille ilmoitettu Herramme selvääkin selvempänä tahtona?

”Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.” (Luuk.21).

Päivä päivältä käy selvemmäksi se, että kuulemme sitten hyviä tai huonoja uutisia, säilyy tietynlainen levottomuus jokaisen sisimmässä. Me selvästi tiedostamme Hengen vaikutuksesta millaisessa ja missä ajassa elämme. Mutta mihin meidän tulee valmistautua ja miten? Auttaako meitä suuren tiedon määrä sen suhteen, mitä ihminen väärine ratkaisuineen on meidän kaikkien ylle saattanut? Mitä tarkoittaa Herramme sanoillaan:

”Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.”

Mitä tarkoittaa Herramme tahdon tietäminen ja siltä pohjalta valmistautuminen, jotta säästyisimme monilta lyönneiltä? Sen enempää spekuloimatta katson kaiken tämän tarkoittavan, ei suurta tiedonmäärä maailman tapahtumien suhteen, vaan sisäisen elämämme todellista muutosta aivan sen mukaisesti, mitä eilen luimme. Meitä ei ole tarkoitettu suureen levottomuuteen pelokkaassa odotuksessa sen suhteen, mitä maan ja taivaan piiri kuuluttavat, vaan me odotamme Herramme tulemusta! Siksi päähuomiomme kiinnittyy entistä enemmän Herramme luonteen omistamiseen:

”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä.” (Matt.11).

Tämä on ainoa mahdollisuutemme kaiken tapahtuvan keskellä! Me tahdomme luoda katseemme Herraamme Jeesukseen Kristukseen ja oppia Häneltä ja Hänestä! Oppikaamme Hänestä, sillä Hänellä on vain hyvät ajatukset meitä kohtaan, vieläkin tässä levottomassa ja koko ajan pahenevassa ajassa!

”Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat. Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä.” (Luuk.21).

Meille on uskottu todella paljon, toimikaamme sen mukaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text