Social Icons

Pages

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Tietääkseen mitä sydämessämme on! 2


”Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa nöyryyttääksensä sinua ja koetellaksensa sinua ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö. Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.” (5.Moos.8).

Ainakin jossakin määrin me kaikki kartamme kaikenlaista tutkimista, sisäiseen elämäämme tunkeutumista. Omalla kohdallamme olemme todella tarkkoja yksityisyydestämme ja omista oikeuksistamme. Pelko ja arkuus valhelääkäreiden ja väärien tutkijoiden suhteen ei varmastikaan ole peräisin Hänen taholtansa, joka on Luojamme ja Isämme. Kuinka moni ”pyhiinvaeltaja” onkaan lukenut Sanasta Pyhän Hengen tulesta ja tutkimisesta, saaden sitten kummallisen käsityksen omasta asemastaan ja tehtävästään tämän tehtävän välikappaleena! Mistä oikein on peräisin sellainen rakkaus ja into toisen ihmisen sisimpään tunkeutumiseen? Tämä on aivan varmuudella yksi vakavimmista tekijöistä seurakunnallisten ristiriitojen syntymisessä ja hengellisen yhteyden rikkoutumisessa!

Kukaan meistä, normaaleista uskovaisista, ei pyydä ketään läheistämme tutkimaan kehollisia vaivojamme, saati sitten henkisiä ja hengellisiä ongelmiamme! Kaikkeen tarvitaan aito, asiaan perehtynyt ammattilainen; maallikot aikaansaavat vain vahinkoa todellisen hoidon viivästymisellä ja ehkä aivan väärilläkin ohjeilla ja neuvoilla. En itse ole missään suhteessa lääkäri tai vastaava, enkä voi kenellekään kirjoittaa reseptiä, koska tietämykseni ja ammattitaitoni eivät riitä siihen. Niinpä kun joku kovasti kyselee minulta kehollisista vaivoistansa, vastaan usein leikillisesti: ”Kun aamukierrolla tapaan lääkärikollegani osastolla, kysyn heiltä ongelmistasi!”

Ei ole ketään inhimillistä persoonaa, joka voisi ottaa omavaltaisesti yllensä hengellisen lääkärin valkoisen takin ja ripustaa stetoskoopin kaulaansa. Voimme jättäytyä vain yhden ainoan tahon tutkittavaksi ja autettavaksi:

”Jos sinä kuulet Herraa, Jumalaasi, ja teet, mikä on oikein hänen silmissänsä, tarkkaat hänen käskyjänsä ja noudatat kaikkea hänen lakiansa, niin minä en pane sinun kärsittäväksesi yhtäkään niistä vaivoista, jotka olen pannut egyptiläisten kärsittäviksi, sillä minä olen Herra, sinun parantajasi.” (2.Moos.15).

Hengelliseen tiehemme eivät kuulu ainoastaan määräaikaiset tutkimukset ja tarkastukset, vaan joka suhteessa tarkka annettujen ohjeiden noudattaminen, Herramme antamien neuvojen ja käskyjen mukaan eläminen kaikinpuoliseksi, kokonaisvaltaiseksi hyväksemme! Kaiken tämän keskellä voi rukouksemme vilpittömänä ja ilman pelkoa kohdistua Häneen, jolla on vain hyvät ajatukset kohdallamme!

”Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle.” (Ps.139).

Emme saa antaa ihmispelon ja kaikkien väärämielisten ihmisten suorittamien tutkimusten estää meiltä tätä jatkuvaa sydämen asennetta! Meidän tehtävämme ei ole tutkia ketään ihmistä, ainoastaan kohtaamamme opit ja näkemykset, jotka riittävät kertomaan meille mitä on odotettavissa niiden esittäjien taholta. En voi milloinkaan unohtaa erään veljen toivomusta saada tietää kaikkien kohtaamiensa ihmisten salaisimmatkin asiat! Jumala varjelkoon minut kaikelta sen kaltaiselta!

Elämme todella vakavassa ajassa, jossa on toimittava aivan sen mukaisesti! On suoritettava kaikenlaisia tarkastuksia, omakohtaisesti ja Aidon Lääkärin avustuksella. Olemme lähdössä aivan ainutlaatuiselle matkalle, joka ei salli ylimääräisiä painoja ja rasitteita! Jos jo tämä tietokoneeni lähes päivittäin haluaa suorittaa erilaisia tarkastuksia vihamielisten voimien tunkeutumisen estämiseksi, kuinka tarkkoja meidän tuleekaan olla sisäisen ihmisemme suhteen, joka päivä! Tällä alueella emme voi olla liian tarkkoja tai pikkumaisia!:

”Poikani, kuuntele minun puhettani, kallista korvasi minun sanoilleni. Älkööt ne väistykö silmistäsi, kätke ne sydämesi sisimpään; sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiillensa. Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Poista itsestäsi suun kavaluus, ja karkoita luotasi huulten vääryys. Katsokoot sinun silmäsi suoraan, eteenpäin olkoon katseesi luotu. Tasoita polku jaloillesi, ja kaikki sinun tiesi olkoot vakaat. Älä poikkea oikeaan, älä vasempaan, väistä jalkasi pahasta.” (Snl.4).

Oi, millaiset Jumalallisen Lääkärin ohjeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text