Social Icons

Pages

torstai 27. heinäkuuta 2017

Monenlaisia oppeja? 3



”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet.” (Hebr.13).

Mistä ovat peräisin kaikenlaiset vieraat opit ja näkemykset? Mikä on niiden tarkoitus ja mistä ne ammentavat voimansa, sillä ei mikään opetus tai näkemys omaa kykyä lentää itsekseen, vaan ne tarvitsevat jonkinlaisen tuulen tai erikoislaatuisen kantajan.

Me emme todellakaan ole tekemisissä jonkin uuden ja nykyaikaisen asian kanssa, joka omalla tavallaan leviää kulloinkin sopivan ajan tullen! Ihmismielipiteillä ei ole mitään todellista valtaa tai oikeutta laatia jotakin alkuperäisestä poikkeavaa tai omasta mielestään sopivampaa! Meidän hengellinen perintömme ja oppimme on niin vanha ja turvallinen, ettei sitä voi syrjäyttää minkäänlainen inhimillinen mielipide tai opetus! Kuinka vanha on se hengellinen perimä, tieto ja näkemys, joka on meitä varten tarkoitettu?

”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan, sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa, jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.” (Ef.1.)

Mitä voisi inhimillinen näkemys ja tieto muuttaa tässä todellisuudessa? Kaikki perustuu, ei uskonnollisiin ja kirkkokunnallisiin toimituksiin tai muistomerkkeihin, vaan aivan ainutlaatuisella tavalla Persoonaan, Hänessä olemiseen, joka on ”MINÄ OLEN”, sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti!

”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme.” (2.Kor.5).

Koko olemuksemme ja elämämme perustuu Jumalan suunnitelmaan, jonka Hän laati ennen kuin ihmistä oli olemassakaan! Mistä voisimme kerskata maasta otettuina olentoina? Emme voi edes kerskata virastamme, palvelustehtävästämme, joka sekin merkitsee vain Jonkun Toisen puolesta esiintymistä!

”Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.” (Ef.4).

Painukoon ikuiseksi ajaksi mieliimme, että kaikessa on kysymys Persoonasta!

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text