Social Icons

Pages

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Voiko sitä selvemmin sanoa?


”Ja he määräsivät hänelle päivän, ja silloin tuli heitä vielä useampia hänen luoksensa majapaikkaan. Ja näille hän aamuvarhaisesta iltaan saakka selitti ja todisti Jumalan valtakunnasta, lähtien Mooseksen laista ja profeetoista, saadakseen heidät vakuutetuiksi Jeesuksesta. Niin se, mitä sanottiin, sai toiset vakuutetuiksi, mutta toiset eivät uskoneet.” (Apt.28).


Jossakin mielessä koko elämämme on siteissä kaikenlaiseen vakuuttuneisuuteen ja vakuuttamiseen. Elämämme kannalta on kuitenkin äärimmäisen tärkeätä tiedostaa mistä kannattaa vakuuttautua ja mistä kannattaa yrittää vakuuttaa toisia ihmisiä! Kun nyt elämme ajassa, jossa kaikki aivan erikoisella tavalla pyritään sekaannuttamaan ja ravistellaan ikiaikaisia käytäntöjä ja uskomuksia, tulee meidän todella keskittyä siihen, mikä meidän olemuksellemme on parasta.

”Ja näille hän aamuvarhaisesta iltaan saakka selitti ja todisti Jumalan valtakunnasta, lähtien Mooseksen laista ja profeetoista, saadakseen heidät vakuutetuiksi Jeesuksesta.”

Mistä sitten pyrimmekin vakuuttamaan ihmisiä, haluamme sen tapahtuvan tämän raamatullisen esimerkin mukaisesti. Kaikki Sanassa oleva on tallennettu meille vain yhtä tarkoitusta varten, ja siihen pitäytyen palvelemme Jumalaamme Hänen hyvinä huoneenhaltijoinaan, itsekin ollen samaa Olemusta Sanan kanssa. Jokainen Sanan kirjain viittaa omalla, jumalallisella tavallaan vain yhteen asiaan: Meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, Joka on Sana! Jos siis emme näe jollakin tavoin Herraamme jokaisessa lukemassamme lauseessa, tulee meidän lukea uudelleen. Lukekaamme mitä Hän Itse todistaa itsestään:

”Ja hän sanoi heille: ’Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa.’ Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset. Ja hän sanoi heille: ’Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. Te olette tämän todistajat’.” (Luuk.24).

Kuinka me siis niin tärkeinä todistajina voisimme vakuuttua tai vakuuttaa muita jostakin muusta, kuin minkä Herramme omasanaisesti on vakuuttanut?

”Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu…”

Voiko sitä sen selvemmin sanoa? Tätä Hän todella tarkoitti jokaisella sanallaan! Minä ainakin olen vakuuttunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text