Social Icons

Pages

perjantai 28. lokakuuta 2016

Pidä kiinni ilmoitetusta!”Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.” (5.Moos.29).

Ihmisellä on aina ollut tarve saada tietää salattuja asioita. Kaikki on seurattavissa aivan ihmiskunnan alkuun, kun Eeva avaa korvansa ja tarkkaavaisuutensa mitä kieroimmille kuiskailuille. Hänellä oli tieto kaikesta tarvittavasta, mutta jokin hänen sisimmässään etsi jännitystä ja vaihtelua. Ajatelkaamme, että tämä kaikki tapahtui täydellisessä ympäristössä ja ilmapiirissä!

Tässä ajassa ihmisellä on yleensä ottaen tarkin tieto jumalallisista asioista kirjoitetun ja julistetun Sanan, Raamatun johdosta. Nyt luulisi koko maailmassa vallitsevan tämän kaiken johdosta melkein kuin tuhatvuotinen valtakunta, täydellinen sopusointu ja harmonia. Mutta ei, sen sijaan on parin tuhannen vuoden ajan sodittu niin hengellisellä kuin maallisellakin rintamalla, miljoonien ja jälleen miljoonien saadessa surmansa – oikeastaan kaiken konfliktin takana ollessa ainakin jossakin määrin uskonnolliset näkemykset, erimielisyydet!

Ei ole kauankaan siitä kun kirjoittajalle opetettiin, että maailmassa on noin yhdeksänsataa kirkkokuntaa, mutta nyt erilaiset arviot puhuvat jo pelkästään Yhdysvalloissa olevan tämän verran erilaisia suuntauksia. Kaikki tämä hengellisestä ja kirkollisesta yltäkylläisyydestä huolimatta! Pienessä ajassa on asuinalueeni piirissä syntynyt uusia ryhmiä, kaikkien hämmästykseksi. Pitäisi olla jokaiselle valveutuneelle ihmiselle selvää, ettei tämä kaikki voi perustua tämänpäiväiseen lainaukseemme!

”Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.”

Jokin sisimmässäni vakuuttaa, että suurimmaksi osaksi koko vallitseva tilanne on saanut ja saa edelleenkin alkunsa näkemyksistä, jotka perustuvat uskomukseen, että salassa olevia Herran asioita on sittenkin paljastettu valituille ja erikoisarvoisille persoonille. Siten on kautta aikojen jäänyt toteutumatta:

”…että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.”

Jumalamme säätämän kuuliaisuuden sijasta ihminen on lähtenyt Jumalan sallivan tahdon tielle omine kaipauksineen ja näkemyksineen, niin että tänäkin päivänä on totisinta totta:

”Ja niin te olette tehneet Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissääntönne tähden. Te ulkokullatut, oikein teistä Esaias ennusti, sanoen: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana; mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä.'” (Matt.15).

Tunnustaisiko joku tuovansa esiin omia ajatuksiaan? Ei ihmeessä, vaan meille kerrotaan ilmestyksistä, unista, profetioista, tiedon sanoista ja mistä milloinkin, jotta vakuuttuisimme jostakin sellaisesta, joka vie meidät pois siitä, mihin Jumalamme on meidät tarkoittanut!

”…että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.”

”Sillä se, mitä hän (Pyhä Henki) puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.” (Joh.16).

Voisiko itsemme kohdalla olla toisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text