Social Icons

Pages

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Ylistetyksi minun ruumiissani! 2


”Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut.
Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.” (1.Kor.6).

Olen joskus aikanaan kirjoittanut siitä, kuinka ihmiset kehuskelevat kaikesta tekemisestänsä hengellisessä maailmassa. He lainaavat sanankohtaa:

”…älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee…” (Matt.6).

Tämän he näkevät yhteydessä sanankohtaan:

”Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle… Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me…” (Matt.25).

Ihminen voi siis vedota näiden sanankohtien perusteella siihen, ettei ole lainkaan tarvetta tehdä jotakin tietoisesti, vaan kaikki hyvä tekeminen tapahtuu ihmiselle itsellekin salassa. Kun nyt kerran puhumme ihmisen ruumiista/kehosta, emme voi välttyä ajattelemasta paljonkin puhumiamme untuvapeitteitä, joiden alla valtava määrä kristikansaa makaa unessa tai ainakin puoliunessa, uskoen sielunsa vaeltelevan kaikkialla tehden kaikenlaista hyvää, josta hän sitten aikanaan saa kiitosmaininnan! Voisiko kaikki olla näin yksinkertaista, jo aivan maalaisjärjellä ajatellen?

”Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte; sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä, että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa, tarjolla pitäessänne elämän sanaa, ollen minulle kerskaukseksi Kristuksen päivänä siitä, etten ole turhaan juossut enkä turhaan vaivaa nähnyt.” (Fil.2).

Eikö tämä olekin todella kaukana ihmisen itsensä valitsemasta levosta untuvapeitteen alla ja kuvitelmasta, että sielu liikkuu vapaana kaikkialla tehden hyviä tekoja? Lainauksessamme on ajatuksia, joita ei voida käsittää väärin.

”…sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä…”

Nurisematta ja epäröimättä! Eikä tämä todistakin melkoisesta tietoisuudesta kaiken sen suhteen, miten tulee olla elämässämme? Jumalan vaikutus ja tahtomme määrittäminen perustuvat aivan samoihin tekijöihin kuin Herramme Jeesuksen Kristuksen maallisen vaelluksen aikana, Hänen todistaessaan hengellisestä tietoisuudestaan:

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette.” (Joh.5).

Jos näin oli Herramme Jeesuksen Kristuksen maanpäällisen vaelluksen aikana, kuinka voisi meidän kohdallamme olla toisin? Meitä ei totisesti ole kutsuttu itse valitsemaamme ”hengelliseen lepoon”, vaan:

”…pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta, jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta. Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa.” (2.Piet.1).

Kaikki perustuu siis Herramme Jeesuksen Kristuksen ja Isän tahdon tuntemiseen!

”Herra, sinä saatat meille rauhan, sillä myös kaikki meidän tekomme olet sinä tehnyt. Herra, meidän Jumalamme, meitä ovat vallinneet muut herrat, et sinä; sinua yksin me ylistämme, sinun nimeäsi.” (Jes.26).

Erikoisesti tässä ajassa ”kaikenlaiset herrat” tarjoavat meille houkuttelevia ”älyuntuvapeittoja”, joiden alla sielumme kuvittelevat vaeltelevansa ”reaalimaailmoissa”, suorittaen ”hengellistä” palvelusta, tehden itselleenkin salaisia hyviä tekoja!

Kuinka valtavaa onkaan siis saada olla osa Häntä, joka on Tie, Totuus ja Elämä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text