Social Icons

Pages

lauantai 22. lokakuuta 2016

Pieni onkin suurta!



”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö, ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen. Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni.” (Joh.14).

”Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää;

sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.” (Joh.15).

Miksi niin paljon ajattelemme niitä ”suurempia tekoja”, joita ei itse asiassa ole lainkaan määritelty meille? Näistä asioista on niin monenlaisia ajatuksia ja näkemyksiä, että ajatelkoon itse kukin omalla kohdallaan mitä ne todella tarkoittavat. Kuka itse asiassa tekee suuret teot?

Kuka tekee ja mitä? Selvääkin selvempi vastaus on meille annettu Herramme omissa sanoissa:

”Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.”

Suurista teoista omalla kohdallaan taitavat puhua ainoastaan ne, jotka jollakin tavoin haluavat erottautua muista ja olla ehkä jotakin enemmän kuin toiset tekijät Jumalan valtakunnassa. Älkäämme koskaan unohtako ensimmäistä joulua ja Seimen Lasta. Älkäämme myöskään:

”Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas. Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä.” (1.Kor.3).

Jos joku teidän joukossansa luulee olevansa jotakin erikoista, enemmän kuin muut, tehden ”suuria tekoja”, jotka maailmakin hyväksyy, ajatelkoon myöskin Herramme varoitusta:

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.' Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen…”(Matt.7).

”Joka on uskollinen vähässä…”

Eiköhän tässä ole melkoinen määrä mietittävää ilman erikoisempia kommentteja? Vesilasillisella on yhä vielä aivan erikoinen merkitys! Olkaamme siis ymmärtäväisiä miehiä ja naisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text