Social Icons

Pages

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vain Yksi Ääni!


 
”Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: ’Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä se olen', ja he eksyttävät monta.” (Mark.13).

Aivan automaattisesti mieleeni tulee Johanneksen Evankeliumin kymmenes luku:

”…ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä. Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä.”

Kiitos Herralle, että Hän yhä vielä puhuu meille Sanansa alkuperäisellä äänellä, sillä onhan Hän itse Jumalan Paljastettu Sana! Hänelle on mahdotonta kieltää itsensä, olla jotakin muuta kuin mitä Hän todella on. Hän on yhä vielä ja ainaisesti ”MINÄ OLEN!”

”Varma on tämä sana; sillä: jos olemme kuolleet yhdessä hänen kanssaan, saamme myös hänen kanssaan elää; jos kärsimme yhdessä, saamme hänen kanssaan myös hallita; jos kiellämme hänet, on hänkin kieltävä meidät; jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata.” (2.Tim.2).

Meidän Herramme omien sanojen mukaan eksytys lähestyy meitä Hänen nimessään, eikä vain nimessä, vaan jotkut väittävät olevansa jollakin tavoin Hän itse. Kuka rohkenee nousta tällaista ilmestystä tai toimintaa vastaan, vielä kun kaiken ylle julistetaan uhka Pyhän Hengen pilkkaamisesta?

Kirjoittaja on itse vuosikymmenien ajan ollut todistajana mitä erilaisimmille ilmiöille, jotka ovat kätkeytyneet Jumalan Sanan taakse, osoittaen suurtakin voimaa ja arvovaltaa. Kaikki nämä ovat omalla tavallaan olleet hetken lapsia, sammuen sitten suuresta loistostaan kyteväksi ja savuavaksi hiillokseksi. Mitä on jäänyt jäljelle? Pettyneet kuulijakunnat, jotka harhaan johdettuina ovat pettyneet sellaisella tavalla kuulemaansa ja kokemaansa, etteivät ehkä koskaan enää palaa hengellisten asioiden äärelle! Vihollinen on siten saavuttanut päämääränsä tietyn joukon kohdalla, Herramme nimessä!

Miksi Herramme sellaisella tavalla sallii kaiken tapahtuvan Hänen auktoriteettiinsa vedoten? Se on meille ihmisinä täysin käsittämätöntä ja joskus suorastaan absurdia. Me emme saa kuitenkaan unohtaa, että Herramme on jättänyt meille uskomattoman laajan ratkaisuvallan, valinnan mahdollisuuden. Väärillä valinnoilla me kiellämme Herramme, ja tulemme siten itsekin kielletyiksi!

Tuntuu aika julmalta ja inhimilliselle järjelle käsittämättömältä, mutta kaikelle on selvä jumalallinen perustus. Eksytys siis tulee luoksemme Hänen nimessään ja Raamattuun vedoten, mutta jos sisimmässämme on todella tapahtunut aito muutos ja olemme syntyneet uudesti Hänen Hengestänsä, on meidän sisimpämme virittynyt tuntemaan Hänen äänensä kaiken uskonnollisuuden keskellä! Hänen äänensä on se mikä ratkaisee! Kuka tahansa voi toistaa samoja sanoja kuin Hän, mutta Hänellä on ääni, jota ei kukaan kykene imitoimaan sellaisella tavalla, että jos mahdollista, valitutkin eksytettäisiin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text