Social Icons

Pages

perjantai 24. helmikuuta 2017

Kaikkivaltiaan kuritusta!



”Katso, autuas se ihminen, jota Jumala rankaisee! Älä siis pidä halpana Kaikkivaltiaan kuritusta. Sillä hän haavoittaa, ja hän sitoo; lyö murskaksi, mutta hänen kätensä myös parantavat. Kuudesta hädästä hän sinut pelastaa, ja seitsemässä ei onnettomuus sinua kohtaa. Nälänhädässä hän vapahtaa sinut kuolemasta ja sodassa miekan terästä.” (Job.5).

Huomaat varmaankin näiden ajatusten sisältyvän Uuden Testamentin kirjoituksiin! Kaikesta selviää Kirjoitusten kokonaistodistus, niin ettemme voi ajatellakaan ymmärtävämme oikealla tavalla Jumalamme ajatuksia ja tarkoitusta ilman molempia Testamentteja, Uutta ja Vanhaa!

Luonnostamme olemme mieltyneet kaikkeen mukavaan ja mutkattomaan, mielihyvää tuottavaan. Me suorastaan kavahdamme ajatustakin kaikenlaisesta kurituksesta ja epämiellyttävältä tuntuvasta. Tämä tulee esiin erikoisesti lainsäädännöstämme, joka kieltää lasten kurittamisen, ja aikuistakin saa syyttää vasta oikeudessa. Vaikka syyllinen olisi suorittanut tekonsa satojen ihmisten nähden, pidetään häntä oikeuden tuomioon asti vain ”todennäköisenä tekijänä”.

Me emme luonnollisestikaan kannata entisenlaista lasten kurittamista, mutta ristiriitaisia ajatuksia herättävät monenlaiset ”kurituksen muodot”, jotka omalla tavallaan vaikuttavat lapsen psyykeen ja mielenterveyteen. Koska ”Koivuniemenherra” on kielletty, piiskataan lapsia usein henkisesti, aiheuttaen paljon suurempaa kärsimystä, joka ilmenee myöhemmin mielenterveyden ongelmina. Miksi nyt kirjoittaa tällaista? Osoittaaksemme, että kaikella Sanaan kirjoitetulla on vain hyvä tarkoitus, eikä Jumalamme kurita meitä aiheettomasti tai väärällä tavalla. Kaikella Jumalan Valtakunnan alueella on oma tarkoituksensa ja hyvä päämääränsä. Ratkaiseva ajatus sisältyy sanoihin:

”Sillä hän haavoittaa, ja hän sitoo; lyö murskaksi, mutta hänen kätensä myös parantavat.”

Tätä samaa ei voida sanoa ihmisistä, jotka arvostelevat ja tuomitsevat oman ymmärryksensä ja näkyvien seikkojen perusteella. Itse olen todistajana sille, kuinka helposti uskovaisetkin ihmiset ovat lausumassa arvioitaan ja suoranaisia tuomioitaan itse keksimiensä aihetodisteiden perusteella. Nämä tuomiot ovat olleet kuin jonkinlaisten patoluukkujen aukaiseminen, päästäen valloilleen aivan uskomattomia likaveden vyöryjä! Usein tuntuu siltä, että tällaiseen kykenevät vain ylimieliset uskovaiset, jotka kokevat omaavansa vallan olla syyttäjiä, tuomareita ja täytäntöön panijoita!

”Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni.” (Jaak.3).

Näin ei saa olla! Kaiken seurakunnallisessa elämässä tapahtuneen tuhon ja pahuuden takana on kesyttämätön kieli, jolla on tehty oikeastaan kaikki vahinko alusta loppuun asti. Väärät todistajat ovat saaneet astua esiin kerta toisensa jälkeen, saamatta oikeastaan koskaan minkäänlaista arvostelua osakseen. Heidän osansa ei kuitenkaan ole kadehdittava tulevien tuomioiden pilvien alla! Kenenkään ei tarvitse olla tuomion profeetta tämän todellisuuden julkituomiseksi. Siksi mitä vakavin varoitus juuri tälle ajalle:

”Tulkaa, lapset, kuulkaa minua: Herran pelkoon minä teidät opetan. Kuka oletkin, joka elää tahdot ja rakastat elämän päiviä, nauttiaksesi onnea: varjele kielesi pahasta ja huulesi vilppiä puhumasta; vältä pahaa ja tee hyvää, etsi rauhaa ja pyri siihen. Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän huutoansa. Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan, hävittääksensä maasta heidän muistonsa. Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.” (Ps.34).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text