Social Icons

Pages

keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Jumalan näköinen saarnaaja???



”Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat. Herra Sebaot, autuas se ihminen, joka sinuun turvaa!” (Ps.84).

Millaiseen Jumalaan meitä kehotetaan uskomaan ja luottamaan? Millaisia todistuksia kuulemme eri ihmisten suista? Millainen kuva on annettu Kaikkivaltiaasta Jumalasta, joka rakkaudessaan on suostunut ihmisen etsittäväksi ja löydettäväksikin? Mielessämme on etenkin tänä vuonna Luther ja hänen aikansa kirkollinen maailma, joka aivan käsittämättömällä tavalla hallitsi ihmisten mieliä, antaen aivan tietynlaisen kuvan Jumalasta. Nyt tiedämme, viidensadan vuoden päästä, että Jumalasta on kautta aikojen annettu yhä uudelleen ja uudelleen täysin väärä kuva. Tämä kuva on useimmiten perustunut ihmisen omalla persoonallisuudellaan luomaan mielikuvaan jollakin tavoin hänen itsensä näköisestä ja oloisesta jumaluudesta, niin että todellisuudessa on palvottu ihmistä ja hänen olemustaan Elävän Jumalan sijasta! Eli voidaan esittää kysymys: ”Voiko Jumala olla niin kovasti saarnaajan tai kirkollisen johtajan näköinen?”

”…ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.”

Mitä tarkoittaa nuhteettomasti vaeltaminen? Tämän ajatuksen kohdalla törmäämme sellaiseen määrään mitä erilaisimpia näkemyksiä ja opetuksia, että aivan korvissa alkaa soida! Median välittämät tiedot uskonnolliselta rintamalta todistavat erilaisten rahaan liittyvien tekijöiden olemassaoloa tässäkin ”aneettomassa ajassa”. Oikeastaan kukaan ei pidä pahana asiana kuuluisien henkilöiden rikkomuksia, tahtoen mahdollisimman nopeasti ohittaa hankalat kysymykset, jotka saattaisivat tuoda esiin tämän ajan ”uudenlaiset aneet”! Jossakin täytyy olla aivan omalaatuista ajattelua, kun aitoon jumalanvaltakunnan työhön ei koskaan ole löytynyt varoja, niin että… No niin, taitaa olla kysymys ikivanhasta totuudesta:

”Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä. Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkuumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.” (Jaak.5).

Mihin ovat aina perustuneet ”jumalan näköisten” tahojen toimintamallit? Miten ihmisiä on saatu sidottua seuraamaan näitä usein hyvin epäilyttäviäkin piirejä? Miten on saatu ihmiset suhtautumaan niin kielteisesti Jumalan Sanan opetuksiin ja varoituksiin, vaikka Sana selvästi todistaa:

”…ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.”

”Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: ’Älä tartu, älä maista, älä koske!’ - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta -ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.” (Kol.2).

Mitä kaikkea olemmekaan tehneet ja antaneet tehdä itsellemme tyydyttääksemme omaa tai toisten ”hengellistäkin lihaa”! Jumalamme ei ole vieläkään kenenkään saarnaajan tai johtajan näköinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text