Social Icons

Pages

tiistai 7. helmikuuta 2017

Minä viheliäinen ihminen!



Kiitos esirukouksistanne sairaalaan joutuneen sisaremme puolesta! Muistakaamme häntä ja hänen suurta perhettään vielä jonkin aikaa, kunnes tilanne täysin selviää! Ainakin eilen illalla saimme melko lohdullisen viestin hänen tilastaan. Kiitos Herralle!

”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa.” (Matt.6).

On suorastaan käsittämätöntä kuinka paljon media ja sensaatioita etsivät ihmiset saavat vaikuttaa uskonelämäämme! Nykyihminen ei suuressa määrin usko näkymättömään ja yliluonnolliseen, henkivaltoihin, vaikka samanaikaisesti ihailee itämaisia uskontoja ja niiden opetuksia. Millainen ristiriitaisuus vallitseekaan tämän johdosta ihmiskunnan keskuudessa, sillä tuskin on olemassa itämaista uskontoa, joka ei perustaisi kaikkea omaksumaansa jumaliin ja mitä erilaisimpiin näkemyksiin hengistä! Tämä kaikki on kohtaamiemme asioiden takana länsimaissakin mitä erilaisimpien voimavaikutusten johdosta, pyrkien valtaamaan entistä suurempaa valtaa ja alaa. Nämä voimat pyrkivät tekemään kaikkensa, etteivät uskovaiset etsisi ensin Jumalan Valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa, vaan alkaisivat pakanoiden tavoin pelätä ja vapista kaiken tulevan edessä!

Huomisen pelko on aivan kuin normaalin ihmisen geeneihin istutettuna, ja siksi Jumalan Sana puhuu niin paljon uudestisyntymästä, joka aikaansaa ihmisen olemuksessa näkymättömän, mutta aivan oleellisen muutoksen. Me olemme omassa itsessämme surkeita ja puutteellisia olentoja tämän elämän loppuun asti, kuten Paavalikin niin selvästi toteaa:

”Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.” (Room.7).

Kuinka tarpeen onkaan meille käsittää oma viheliäisyytemme, jonka toteaminen saa meidät etsimään Jumalan suunnitelmaa ja tahtoa iankaikkisuuden istuttamiseksi kuolevaiseen olemukseemme! Mielemme uudistus aikaansaa meissä aivan uudenlaisen virtauksen, joka estää meitä etsimästä vääränlaista, henkivaltojen tarjoamaa vanhurskautta, jolla tosin on kirkas ja loistava jumalallisuuden ulkokuori, mutta jonka vaikutus ulottuu vain ajalliseen, katoavaan maailmaan. Se ei kanna tuonpuoleiseen aivan kuten Pyhä Henki Paavalin kautta toteaa:

”Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.”

Väärä vanhurskaus ei hyväksy ihmisen vajavaisuutta ja viheliäisyyttä, koska niiden varaan ei voi rakentaa kuvitteellista hengellisyyttä, vaan väärä hurskaus sulkee ulkopuolelle suuren määrän totuutta ja todellisuutta, löytäen ihmisestä hyvyyttä ja mitä erilaisimpia voimavirtauksia. Luodaan harhaanjohtava kuva hyvästä ihmisestä, joka tulee toimeen ilman uudestisyntymää ja Jumalaa, jonka olemus samalla selitetään täysin Sanan vastaisesti!

Ei ole siis ollenkaan samantekevää missä mielemme ja ajatuksemme askaroivat! ”Tänä päivänä jos kuulette Hänen äänensä…!”

”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil.4).

”Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text