Social Icons

Pages

perjantai 3. helmikuuta 2017

Tehdäksenne Jumalan tahdon! Jatkoa



”Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. Sillä ’vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele; mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen’.” (Hebr.10).

Jumalan toiminta Lutherin kautta oli vasta eräänlainen alku todelliselle hengelliselle kasvulle täyteen miehuuteen Kristuksessa. Tämä alku muutti todella suuressa määrin hengellistä perustaa inhimillisistä näkemyksistä ja käytännöistä Jumalan Sanan pohjalle, mutta todella paljon jäi seuraavien vuosisatojen tuomalle jatkolle. Astui esiin useita Jumalan armoittamia henkilöitä jumalallisen sanoman kanssa, jatkaen Lutherin kautta aloitettua ”uskonpuhdistusta” tuomalla esiin lisää raamatullisia totuuksia. Ei mennyt kuitenkaan pitkää aikaa kunkin esiin astumisen jälkeen, kun tästä ”herätyksestä” seuraajien toimesta alkoi muodostua ”herätysliike” tai jopa kultti varustettuna jopa hyvinkin useiden ”asiantuntijoiden” vaihtelevilla näkemyksillä ja otsikoilla. Jonkin ajan kuluttua alkuperäinen viesti tai sanoma oli kadonnut mitä erilaisimpien selitysteosten ja dokumenttien varjoon!

”Ja Juudeasta tuli sinne muutamia, jotka opettivat veljiä: ’Ellette ympärileikkauta itseänne, niinkuin Mooses on säätänyt, ette voi pelastua.’” (Apt.15).

Missä Jumala tavalla tai toisella toimii ja tuo esiin tahtonsa, sinne rientää aina suuri joukko, ei vain muutamia, opettaen perinteisiä näkemyksiään, jotka perustuvat menneisyyteen ja ihmismieleen, jättäen huomioimatta jumalallisen kehityksen ja uuden etsikonajan. Kuinka helposti ja kepeästi moni ottaakaan suorastaan Jumalan Hengen paikan, toimien ”jumalallisena” neuvojana ja opastajana, rakentaen itse asiassa inhimillisen lain pohjalle! ”Ellette, ellette… niin ette voi pelastua!”, ja seurauksena on aina vihapuhetta ja eriasteisia riitoja, jotka murheellisella tavalla vievät ihmisten huomion aivan väärille alueille.

Kysymys ei ole lainkaan perinteisten näkemysten pohjalle rakentamisesta ja ihmismielen asettamien säännösten pitämisestä! Mitä sanoo selvääkin selvemmin lainauksemme?:

”Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.”

Kaiken fanaattisuuden ja kangistuneen uskonnollisuuden keskellä tarvitsemme aivan uudenlaista uskallusta ja rohkeutta ja kestäväisyyttä, tehdäksemme Jumalan tahdon ja saavuttaaksemme päämäärämme, riippumatta olosuhteista!

”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: ’Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan.’ Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.” (Ps.91)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text