Social Icons

Pages

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Tuulen kylväjät



”Sillä tuulta he kylvävät, ja myrskyä he leikkaavat.” (Hoos.8).

Tämän aamun uutiset veivät ajatukseni aivan myrskyn voimalla esiin nostamiimme Jumalan Sanan lainauksiin. En missään suhteessa halua olla osoittamassa syyttävällä sormella Yhdysvaltoja ja sen johtajia, sillä kysymys on kaikesta huolimatta ensisijaisesti koko maailman laajuisesta ihmisen ahneudesta, joka on saattanut ihmiskunnan nykyiseen tilaansa!

Ainakin jollakin tietoisuuden tasolla jokainen ajatteleva ihminen käsittää omien toimiensa ja omaksumiensa tapojen tuhoisuuden. Ihminen on astunut tielle, jolla hän rauhoittaa omaatuntoansa kaikenlaisilla verukkeilla, mutta mikään ei poista hänen vastuutansa miljardeista kanssamatkaajistansa, jotka näkevät nälkää ja kuolevat sairauksiin, joista suuren osan aiheuttaa asumamme tilan saastuminen. Puhutaan kauniisti hyvistä tarkoituksista, silti kylväen tuulta peruuttamattomilla ratkaisuilla ja käytännöillä!

Jumala antoi selvät käskyt ihmisen parhaaksi ja hänen olotilansa säilymiseksi sellaisena miksi Korkein Ymmärrys sen oli tarkoittanut. Maan alamaiseksi tekeminen ei toki tarkoittanut sen riistämistä!

”Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet.” (1.Moos.1).

”Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä.” (1.Moos.2).

Ihminen ei ollut valmis toteuttamaan jumalallista suunnitelmaa, johon ei sisältynyt mitään vahingollista, ei kuivuutta, ei tulvia, ei myrskyjä. Omalla ratkaisullaan, vastustaen Luojansa tahtoa, hän valitsi kylvön tien, joka aikaansai vain kaikkea mahdollista pahaa ja tuhoisaa! Ihminen laukaisi kehityskulun, josta hän pyrkii koko ajan syyttämään jotakuta toista kaikenlaisin mahdollisin verukkein, mutta jonka taustalla toimeenpanevana voimana on ahneus ja omahyväisyys. Ihminen riistää asuinsijaansa siinä määrin, että nykyisellä kehityksellä tarvittaisiin jo vähintään toinen maapallo!

Jos ihminen olisi valmis jakamaan kaiken tasapuolisesti lähimmäisensä kanssa, olisi elämä aivan toisenlaista, mutta nyt miljardit ovat aliravittuja tai näkevät nälkää, joidenkin arvioiden mukaan puolen ruokavaroistamme joutuessa kaatopaikoille tai hukkaan muodossa tai toisessa! Kuka haluaisi ajatella tätä syyllisyytemme puolta? ”Mitä te olette tehneet yhdellekin…!”

Me emme ole niin viattomia kuin tahdomme ajatella! Meidän jokaisen on syytä ajatella omia asenteitamme kaiken tämän keskellä! Jos emme voi muuta tehdä, voimme ainakin rukoilla aivan uudella tavalla! Väistämättömästi on edessämme, haluamme ajatella sitä tai emme:

”Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä. Eikä Herran vihan hehku asetu, ennenkuin hän on toteuttanut ja täyttänyt sydämensä aivoitukset. Aikojen lopulla te tulette sen ymmärtämään.” (Jer.30),

”Kun minä kutsuin ja te estelitte, kun ojensin kättäni eikä kenkään kuunnellut, vaan te vieroksuitte kaikkia minun neuvojani, ette suostuneet minun nuhteisiini, niin minäkin nauran teidän hädällenne, pilkkaan, kun tulee se, mitä te kauhistutte; kun myrskynä tulee se, mitä te kauhistutte, kun hätänne saapuu tuulispäänä, kun päällenne tulee vaiva ja ahdistus. Silloin he minua kutsuvat, mutta minä en vastaa, etsivät minua, mutta eivät löydä.” (Snl.1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text